Temně elektronický projekt Glis otevřel s novým albem bránu do zapomnění

Americký EBM projekt po nové desce chystá další čerstvou muziku. 

Shaun Frandsen, který založil projekt Glis v roce 2001, prožívá v letošním roce nečekaný, triumfální comeback. Nejprve nám, po 13 letech ticha, přinesl novou porci muziky na albu "Gateway To Oblivion", aby na podzim naplánoval další porci hudby už pouze ve své vydavatelské režii.

Shaun na nové desce předvedl šíři svého rukopisu, která jde od temně popových a synthpopových nálad, přes EBM šlehy až k industriálním momentům. S deskou Glis výrazně pomohl jako producent a výkonný umělec Sebastian Komor (Komor Kommando, Icol Of Coil), ve skladbě Dream Chaser zahostovala stará dobrá partnerka ve zločinu Jennifer Parkin alias Ayria. Kolekce "Gateway To Oblivion" vyšla 17. května 2024 péčí vydavatelství Alfa Matrix v digitální podobě a na CD nosiči. To je k dostání ZDE.

Ale to není pro letošní rok všechno. Už několik týdnů po vydání přišel Američan na svém vlastním Bandcamp profilu s dvojicí nových singlů Yesterday's Anthems a Severity One. Druhý z nich je lákadlem na obsáhlou dvojitou kompilaci "Guts And Glory", která vyšla 4. července 2024 a výtěžek z ní má podporovat nadaci Marsha P. Johnson Family Foundation a The Trevor Project. Ta se stará o LGBTQA+ komunitu. Ale o tom si povíme více někdy příště.

 

Glis - Control

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

EBM je elektronická hudba pro tělo. Tak nějak jsem dostala chuť je poslouchat v roce 1990. Praotci tohoto žánru jsou kapely Front 242 a Nitzer Ebb. Později jsem poslouchala Front Line Assembly.
Jelikož jsem milovnicí elektronické hudby hlavně té z 80. let, odkojená jsem na New Wave poslouchala jsem kapely OMD, Camouflage, Ultravox, Duran Duran, Oceán, Gary Numan, Spandau Ballet, Visaga, Culture Club, Human League…., ale tou pomyslnou novoromantickou hymnou se tenkrát pro mne stala skladba od Ultravox - Vienna…

Touto cestou bych ráda poděkovala, že jste mi v roce 2018, splnili sen. Neopakovatelný koncert Garyho Numana. Vizionář a průkopník temné elektronické muziky. Na koncertě byl dokonce i Jakub Kohák :)

Přidat komentář

Vzhledem ke zvýšenému množství spamu je diskuse moderována. Schválení vašeho komentáře může trvat až 48 hodin.


Zadej správnou odpověď.
randomnessec13