Throat míří s třetí deskou z noiserockového světa do gotického příšeří

Čtveřice Throat připravila k vydání třetí řadovou desku.

Rozchody vždy vyžadují dramatickou hudbu a nové album kvarteta z finského Turku tento účel splňuje do posledního puntíku. Throat už na svých předchozích dvou albech naznačili potřebu opustit původně noiserockové směřování, ale teprve nová deska nazvaná "We Must Leave You" je tím zásadním přelomem ve směřování skupiny. Sedm skladeb, které nové album tvoří, neustupuje z rockových pozic, do zvukové palety vnáší ale větší nádech černého gotického dramatu 80. let. 

Kolekce "We Must Leave You" vznikala několik let, aby nakonec pánové zaznamenali všechny své nápady na jaře letošního roku v Tonehaven Recording Studio spolu se zvukovým inženýrem Tomem Brookem. Dotáčky pak kapela natočila ve vlastním studiu Amplified Human Audio. Větší propojení s gotickou scénou naznačuje i obrazové ztvárnění obalu, kdy fotografie Doroty Brzezické designově upravil šéf vydavatelství Ant-Zen Stefan Alt.

Album "We Must Leave You" vyjde v pátek 27. října 2023 na labelu Svart records a níže, na Bandcampu kapely, si desku můžete zakoupit v digitální podobě, na CDčku i v několika vinylových podobách.

 

Throat - Heaven Hanged

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.