Lead Into Gold, projekt Paula Bakera z Ministry, předkládá věčnou přítomnost

Dlouholetý souputník Ala Jourgensena vydává třetí sólovou výpověď.

Po odchodu Paula Bakera z Ministry se jméno tohoto basáka z hudební scény nevytratilo. Najít jsme ho mohli v projektech jako U.S.S.A., Flowering Blight nebo Bells into Machines, Paul remixoval i produkoval. V roce 2015 vyjel na turné s Puscifer jako basák kapely. A do toho založil firmu na výrobu syntezátorových modulů a kytarových efektových pedálů Malekko Heavy Industry Corporation.

V posledních letech ale po hudební stránce dává Baker přednost obnovené sólové značce Lead Into Gold. Ta před pěti roky vydala desku "The Sun Behind The Sun" a teď přichází  čas na pokračovatele nazvaného "The Eternal Present". Ten se nepokrytě hlásí k estetice Ministry. Sám Paul přiznává, že hutná, industriálně rocková hudba je stále muzikou jeho srdce.

Lead Into Gold vydali album "The Eternal Present" tento pátek, 21. dubna 2023, na labelu Artoffact records v digitální podobě a na CD nosiči. Na vinylu bude kolekce k dispozici v polovině června. Všechny varianty jsou k dispozici níže na Bandcamp profilu vydavatelství. To už bude mít Paul Baker za sebou tour, na kterém je v současné době se Skinny Puppy.

 

 

mohlo by vás také zajímat