Kanadští postpunkeři The City Gates se na novém singlu vrací do doby Studené války

Trojice The City Gates je fascinována obdobím rozdělené Evropy druhé poloviny 20. století. I jejich nový singl je inspirován napětím mezi Východem a Západem.

Není to poprvé, co se kanadské postpunkové trio The City Gates pustilo do tohoto tématu. Už jejich první EP "Checkpoint Charlie" z roku 2017 a o rok a půl mladší singl "Cape of Good Hope" zrcadlilo dobu Studené války. "Mám německé předky, zbožňuji Neue Deutsche Welle a německé 80. punk/darkwave/cold wave kapely jako jsou Xmal Deutschland, D.A.F. nebo Asmodi Bizarr. Dokonce jsem se přihlásil na universitě na kurzy němčiny, ale ta zatím není na takové úrovni, abych v ní napsal svou vlastní písničku. Tak jsem o pomoc poprosil kamaráda, Alexandra Leonarda Donata z kapely Vlimmer, jestli by mě s skladbou nepomohl," prozrazuje Maxime Wingender, předák The City Gates.

Písnička dostala název "Siegfried 1969" a pojednává o životě Alexanderova dědečka, brilantního klavíristy z Německé demokratické republiky, který se celý život nesmířil s existencí Berlínské zdi. Singl je předzvěstí třetí desky kapely z Montrealu, kterou hodlá dokončit na podzim. Zda album vyjde na jejich vlastní značce Velouria recordz, jako singl, zatím není jasné. Ten si můžete poslechnout a zakoupit níže. 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.