Po dekádě ticha se Art Of Empathy vrací na scénu s neoklasicky opulentní deskou

Belgický, původně neofolkový projekt Art Of Empathy se na své třetí desce pouští suverénně do nových, neprobádaných končin.

Jef Janssen, který za projektem Art of Empathy stojí, vydal v první dekádě nového milénia dvě neprávem opomíjené desky. Ty míchaly zajímavým způsobem neofolk s darkwave elementy. Po dekádě ticha, které přerušilo pouze opětovné vydání vůbec prvního songu kapely "My Naked Tree", se Jef vrací zpátky na scénu. Prvním signálem bylo vydání singlu "Where Souls Shine Brightest" na konci loňského října, ke kterému vznikl i atmosférický černobílý videoklip.

 

Art Of Empathy - Where Souls Shine Brightest

 

Na první vlaštovku pak navázala minulý týden i třetí kolekce nazvaná "End Of I", ke které zájemcům autor nabízí i opulentní media book. Album obsahuje dvanáct skladeb, které se nezříkají nofolkových kořenů, vedle toho ale často zabíhají do neoklasických, darkwave nebo industriálních končin. Třetí řadovku projektu vydal label Aenaos Records v digitální podobě nebo už ve zmiňové podobě media booku. Více se dozvíte na Bandcamp profilu projektu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.