Budgie ze Siouxsie & The Banshees a Lol Tolhurst z The Cure připravují desku nového projektu LXB

Dvě bubenícké legendy, Budgie ze Siouxsie & The Banshees/The Creatures a Lol Tolhurst z The Cure, se před nedávnem spojily a jako LXB připravují desku spolu se vzácnými hosty.

Bylo to nečekané překvapení, když na World Goth Day Budgie s Lolem moderátorům Sirius XM’s Volume channel, prozradili podrobnosti okolo nového společného projektu. Dění okolo LXB se měl původně účastnit ještě další legendární gotický bubeník - Kevin Haskins. Toho ale pohltilo dění okolo reunionu mateřských Bauhaus. 

Dvojice prozradila, že projekt už má natočen 13 skladeb. V některých z nich hostují velmi zajímaví hosté. Například předák Primal Scream Bobby Gillespie, Kim Gordon ze Sonic Youth nebo kytarista Idles Mark Bowen. Sama dvojice označila sound LXB jako amalgám ranných The Cure a The Creatures. Jedná se prý o, překvapivě, "velmi rytmický materiál" odkazující někam "k duchu let 77".

Album by Budgie s Lolem Tolhurstem rádi vydali do konce tohoto roku. Více o práci na projektu nás hodlají informovat ve vlastním podcastovém vysílání, které se bude jmenovat  The Bleak End. Část vysílání, ve kterém oba bubeníci mluví o novém projektu, si můžete poslechnout níže.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.