Swans v novém složení představují první singl z připravované desky

Michael Gira velkou změnu v životě Swans anoncoval dlouho dopředu. V roce 2016 vydal desku "The Glowing Man", prokřižoval s ní celý svět (jen v Česku se objevil celkem třikrát!) a poté se s dosavadními spoluhráči rozloučil. Druhá polovina roku 2017, a první toho následujícího, pak sloužila letos 65letému muzikantovi v hledání nového směru, kterým se následně vydal. 

Na jaře letošního roku už tradičně vydal akustické verze nových kompozic na albu ""What Is This?", a tak sehnal v crowdfundingové kampani dostatečný obnos na následnou studiovou práci. Ta proběhla v létě a výsledkem je (dvoj)album "Leaving Meaning", která má vyjít už v říjnu tohoto roku. Najdeme na něm celkem dvanáct skladeb, přičemž ve dvou z nich (titulní a The Nub) úzce spolupracoval s australským experimentálně jazzovým triem The Necks. Mezi dalšími jmény najdeme nové spolupracovníky jako Kristofa Hahna, Paula Wallfische nebo Larryho “Toby Dammit” Mullinse (jinak od Nicka Cavea and the Bad Seeds), ale i ostřílené tváře kapelu typu Thora Harrise nebo Normana Westberga. Mezi hosty se nečekaně zjevili například world music dvojice A Hawk and a Hacksaw, elektronik Ben Frost nebo sestry Anna a Marie von Hausswolff.

Právě hlasy hlasy obou Švédek zní v prvním uvolněném singlu, skladbě It's Coming It's Real. Ta navíc fanoušky upozorňuje na možnost předobjednání patnácté řadové desky Swans. A to buď na CD nebo na vinylu skrze webshop vydavatelství Mute records - ZDE. Kompletní sada více než hodiny a půl nového materiálu pak bude k dispozici 25. října 2019. Michael poté vyráží spolu Normanem Westbergem na další evropské sólo turné, které ale protentokrát naší domovinu mine.

Swans - It's Coming It's Real

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.