Připravte se na čtvrtý sonický tlak Audiotrauma Festu

V pátek a sobotu uslyšíte ve Stormu Haujobb, Iszoloscope, Chrysalide a hromadu dalších.


Postindustriální festival Audiotrauma má již na evropské scéně pevně ukotvené místo. Již čtvrtým rokem se příznivci tvrdší inovativní elektroniky setkají v srdci Evropy a nutno dodat, že Praha je na tuto událost právem hrdá. Pečliví organizátoři festival neustále vylepšují, proto letos nejvyšší zvukové amplitudy rozduní nový a větší prostor. Konat se bude o prvním březnovém víkendu, symbolicky v místě elektronické hudbě zaslíbené – žižkovském Storm Clubu. 

Jedním z vrcholů festivalu bude vystoupení německé kultovní formace Haujobb, která svým počinem "Homes And Gardens" na počátku devadesátých let položila pevné základy temnější větve  EBM. Frontman projektu Daniel Myer zvuk neustále vyvíjí a moduluje a nutno dodat, že poslední alba "New World March" a "Blendwerk" jsou organickým důkazem toho, jak efektivně modernizovat styl. Na podiu samozřejmě nebude chybět ani live member Manuel G. Richter, který ve svém oceňovaném projektu Xabec rozvinul práci se zvukem až na pole opojné zvukové alchymie a celé vystoupení tak vzbuzuje očekávaný velký zážitek. 

Další bombou bude zajisté kanadský dynamit Iszoloscope. Yann Faussurier, estetizovaný hrami jako Doom Nocturne a Unreal Tournament, vydává léta na renomovaném industriálním labelu Ant-Zen. Nové album "All Is Immensity And Chaos" nabízí nekompromisní a třaskavou směs ambientu a vysokotepajících frekvencí a jeho živá vystoupení patří, jak mohu potvrdit, k těm nejnadupanějším setům, které lze prožít. 

Francouzský zvukový mág Flint Glass ve svém projektu míchá elektroniku směrem k rhythmic noisu a dark ambientu. Ve spojení s Collapsarem stvořili unikátní a výjimečné album "Deus Irae", inspirované stejnojmenným sci-fi románem P.K.Dicka a R.Zelaznyho. Můžeme se tedy těšit na cinematické atmosféry protékající dystopickými zvukovýmí  krajinami.
 

Flint Glass

 

 Další lahůdkou bude exkluzivní vystoupení projektu Salt. O majitele labelu Ant-Zen Stefana Alta, grafika, producenta a o jeho (po dlouhých letech inspirace a zkušeností) debutové albu "Invisible" byl velký zájem a proto vyšel hned na sedmi labelech. Pojďme si tedy užít noise/pop/beat masakr podávaný s infuzí japonského zeleného čaje. 

Projekt Rendered Daniela Myera a francouzského techno DJ Clémenta Pereze nabízí devadesátkové EBM/darkwave oděné do hávu destruktivního techna.  Francouzští digicore noiseři Chrysalide už Prahu nejednou řádně rozpařili a důkazem toho bylo i jejich loňské festivalové vystoupení, kde rozjuchali celý sál. Energie, kterou do publika při svých setech pumpují, je obdivuhodná a my se můžeme těšit na další set pořadatelů celého festivalu, bez jejichž živelného vystoupení si festival už ani nedokážeme představit. 
Francouzský projekt Sonic Area minulý ročník vynechal a připravoval novou desku "Eternalism", která nabízí směs  electro/IDM/experimentalu a dává tak již několikátý důvod k návštěvě Stormu.

Belgický mnohostranný umělec C-drík aka Kirdec (Cedric Fermont), organizátor koncertů, zakladatel vydavatelství Syrphe, člen přibližně patnácti hudebních uskupení, sólový producent se zálibou v terénních nahrávkách a pravděpodobně největší odborník na nezávislou, industriální, punkovou, hardcore, ambientní a elektronickou hudbu a noise v Asii a Africe, již v Praze vystupoval na Nové Alternativě v roce 2011. Nabízí industrial/ambient základy obohacené breakcore a speedcorem.

Italský projekt Aleph zabodoval na loňském ročníku. Na letošním ročníku představí zbrusu nové album "Entropy" (Audiotrauma Records), kde spolupracoval se sopranistkou Dimitrou Tripi a pohybuje se ve vodách dark electronic/ambientu, z kterých se občas vynoří rhythmic noise. 
 

 

Francouzský projekt Ten Data Keshin vydal na Audiotrauma Records dvě alba, kde kombinoval electro s breakbeatem a vlivy cyberpunku v minulé dekádě, bude tedy zajímavé, v jaké formě a stylu Nika Bendera na ATF uslyšíme. 

Ital Enrico Cerrato a jeho Petrolio přiváží nové album "L+ES" (Audiotrauma Records), melancholický noise a emocionální elektroniku. Renaud-Gabriel Pion (mimo jiné spolupráce s Johnem Calem či Dead Can Dance), francouz známý už z loňského vystoupení Atonalist na ATF, multiinstrumentalista, který přetaví a nakombinuje akustické nástroje s elektronikou jako Hinterwelt. 

Další kombinaci živých akustických nástrojů a harsh electro-indus beatů naservíruje francouzské ženské duo Machinalis Tarantulae. Kombinuje ve skladbách zvuky cella, kytary, perkusí a temné elektroniky, koketuje se steampunkovou estetikou, a tak se hudebně i vizuálně vyčleňuje z "pánského dark elektro klubu" labelu ze Štrasburku.  Holanďan Noire Antidote se vrací na ATF po dvou letech. Benjamin Schoones přiváží novou desku "Negative Etiquette", kde míchá prvky witch house s experimentálním electrem. Line up letošního ročníku samozřejmě orámují a rozproudí také DJs, kteří letošnímu nadupanému vydání dodají odpovídající esprit!
 
AUDIOTRAUMA FEST 2k19
1. a 2. března 2019 (18:00)
Praha, Storm Club (Tachovské náměstí 5, 13000) 

Audiotrauma

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Udělat to ve Stormu byl absolutně dementní nápad. Dj's kouká tak akorát hlava z nějaké drumbass stage vyzdobené jakousi ohavnou kostí, projekce nula, světla opět namířená do lidí místo na účinkující. Díky ale letos naposled.
Já byl ze Stormu příjemně překvapenej.
Audiotrauma fest byla naprosto výborná akce, line up nabušenej jak hovado, pro mě parádní zvuk a velmi přátelská atmosféra mezi lidma i mezi vystupujícíma. Program neměl jediný slabí místo, všechno krásně šlapalo, vodsejpalo a zapadávalo do sebe. Letos prvně a určitě ne naposled. Velkej dík pořadatelům....čau na 2k20

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.