Pařížský Fashion Week společně s Whispering Sons a dalšími oslavil postpunkový vliv na módu

V rámci tentokrát postpunkově lazené módní show si ostřílení návrháři přizvali řadu umělců, aby jim pomohli vzdát hold postpunkové hudbě a jejímu historickému vlivu na světový módní průmysl.

Poslední Paris Fashion Week započal přehlídkou návrháře Rafa Simonse, který si posvítil konkrétně na belgickou avantgardu. Simons již léta zařazoval postunkové prvky do svých kolekcí a ani tentokrát se netajil svou láskou k tomuto stylu. Svou show uvedl písní "Atmosphere" od Joy Divison - právě jejich design hojně používal pro své návrhy.  Tento mistrovský kousek z roku 1980 později překvapivě vyvrcholil až v živé vystoupení kapely Whispering Sons. Tahle kapela platí za jednu z nejlepších postpunkových skupin současnosti; ke konci minulého roku vydala debutové LP "Image", které bylo kritiky velmi dobře přijato.

 

 

Japonská módní návrhářka Rei Kawakubo pro hudební podklad přehlídky své značky Comme des Garcons zvolila darksynthové duo Vowws. Tahle dvojice hrála během představování kolekce s tématem “finding beauty in the dark”, tedy "hledání krásy v temnotě". Rizz, jeden ze členů tohoto dua, prohlásil, že nenávidí žánrová označení a s tím spojené omezování tvorby; tahle filosofie perfektně sedí k charakteru módní značky Rei Kawabuko, jejíž práce bývá velice výstřední, až dekonstruktivní.

Hedi Slimane se svou značku Celine dodal svým postpunkem inspirovaným kouskům new-wave a no-wave elementy. K jeho show příhodně zahrál saxofonista James Chance. Jeden z modelů vybraných pro tuto přehlídku, Ferdia  Gallagher, výrazně připomínal Davida J Haskinse z legendárních Bauhaus.

Dále se se svými módními návrhy představila ještě Ann Demeulemeester, která během své prezentace nechala zahrát slavné Siouxsie and the Banshees. Její výtvory se nesly v duchu stylu Iana Astburyho z kapely The Cult.

 

 

zdroj: post-punk.com

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.