White Lies se na podzim vrací jako přátelé. S novou deskou i koncertem.

Po třech po sobě jdoucích Top 5 albem přichází britská postpunk popová trojice White Lies se čtvrtým albem nazvaným "Friends". Datum vydání bylo stanoveno na 7. října, ale už teď si můžete vychutnat premiérový singl Take It Out On Me. Jedná se o první album, které Britové vydají u labelu Infectious records a jak už název napovídá, bude se tématicky točit okolo vztahů s přáteli. "V posledních letech se v našich životech udály důležité změny - vztoupili jsme do manželství, narodili se nám děti, někteří z nás se odstěhovali z Londýna", vysvětluje baskytarista a textař Charles Cave. "I dětstká kamarádství se proměnila s dospělé vztahy. Dříve, pokud jsme neviděli nám blízké osoby čtrnáct dní, zoufali jsme si, jestli se jim něco nepřihodilo. Dnes se s hromadou přátel nevidíme třeba půlrok, ale s kvalitou vztahu to nic neudělá."

Album "Friends" kapela natočila a sama zprodukovala v soukromém studiu Bryana Ferryho v Londýnské Olympii. Na pomoc si přizvala Grammy ověnčeného studiového inženýra Jamese Browna (Foo Fighters, Arctic Monkeys), na mix povolala Davida Key (Caribou, FKA Twigs) a výraznou měrou kapele pomohl i dlouhodobý spolupracovník White Lies Ed Buller. Album na podzim vyjde na CD, vinylu, picture disku, jako digitální download a bude k dispozici i ke streamování. Pro fajnšmerky trio přichystalo speciální box set, která bude obsahovat kazetu a čtyři exkluzivní bonusové skladby. 

V návaznosti na vydání desky vyjede trojice doplněná o bubeníka Jacka Browna na rozsáhlé evropské turné, který kapela zahájí koncem září v tureckém Istambulu a zakončí 1. prosince velkým koncertem v londýnské O2 Academy. Turné znovu nevynechá ani Českou republiku. White Lies zahrají znovu v Praze. 4. listopadu se vrátí do Lucerna Music Baru.

 

White Lies - Take It Out On Me (official audio)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.