Dočkáme se dokumentu o legendárním labelu Wax Trax

Chicagský vydavatelský kult ožije v dokumentu dcery jednoho ze zakladatelů.


Front 242, KMFDM, PIG, VNV Nation, Underworld, Front Line Assembly, Young Gods, Coil, Chris & Cosey, In the Nursery, The KLF, Laibach a samozřejmě Al Jourgensen s Ministry nebo Revolting Cocks – těm všem a mnoha dalším byl vydavatelským domovem dnes už legendární label Wax Trax, jehož přínos pro temnou alternativu nelze přecenit.

Je proto více než záhodno, že i po smrti obou zakladatelů Jima Nashe Dannie Fleshera jejich odkaz žije dál. Hlavná zásluhu na tom má Jimova dcera Julia, která nejen label ve svém volném čase obnovila (víte), ale čerstvě chystá i dokumentární poctu dílu svého otce a jeho partnera Dannieho. Film s názvem "Wax Trax! Monumentary" nám ukáže nejen bizarní cestu dvou chlapíků, kteří se rozhodli tlačit alternativní kulturu kupředu, ale i poměrně osobní nakouknutí do zákulisí, plného dysfunkce a chaosu, které nakonec vedlo až k pádu a zapomenutí celého labelu.

Wax Trax

Julia má natočených více než 40 rozhovorů s umělci (samozřejmě z Ministry, Front 242, KMFDM a spol.), zaměstnanci i rodinou a zbývalo tedy jediné – vybrat od fanoušků 45 000 dolarů na pořádnou postprodukci. A to se jí povedlo během tří dnů, což projekt na Kickstarteru vykoplo mezi jeden z nejúspěšnějších. 

Nicméně každý dolar se hodí, takže pokud byste chtěli na dokument přispět nějakým tím obnosem, můžete to až do 26. července udělat tady.

Wyx Trax! Monumentary Front 242

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

http://chicago.suntimes.com/entertainment/wax-trax-records-gets-a-fresh-spin-in-new-documentary/

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.