PŘIDÁVÁME DRUHÝ KONCERT FRONT 242 V PRAZE!

Pro velký zájem přidáváme druhý koncertní termín legendárních elektroniků.

Poslední koncert Front 242 rozpálil pražské Divadlo Archa do běla. To bylo před více než pěti lety. V době aktuální obrody žánru Electronic Body Music je nejvyšší čas si připomenout, odkud obliba industriální, tvrdé a zároveň taneční elektroniky vychází. Přivítejte návrat belgických králů!

Formace Front 242 patří k nejvlivnějším elektronickým kapelám hudební historie. Skupina je právem považována za praotce žánru Electronic Body Music, který sama téměř čtyři desítky let úspěšně šíří po celém světě. Projekt, jehož historie sahá až do roku 1981, totiž neovlivňoval pouze jednotlivé hudební projekty, ale rovnou celé hudební odvětví alternativní elektroniky, které navíc pomohl rozšířit do klubů i předních hitparád typu Billboard. Spolupracovali se špičkami hudební scény – kultovním režisérem klipů Antonem Corbijnem počínaje, stylotvornými Ministry (ne)konče.

V současné době je výrazně aktivní Daniel Bressanutti, který vydává hromady experimentální hudby jako Prothese (případně Daniel B. Prothese), zpěvák Jean-Luc de Meyer se zase v loňském roce spojil s Jean-Marc Ledermanem z The Weathermen, aby natočili energické elektronické album. Pouze nové desky samotných Front 242 se nemůžeme dočkat. Koncert Belgičanů, kterým i po letech je každé pódium malé, připomene všechny významné etapy kapely let osmdesátých i devadesátých.

Vstupenky na lednový koncert Front 242 byly ve velmi krátké době vyprodány. Díky vstřícnosti hudebníků a velkému zájmu návštěvníků o pražskou zastávku se podařilo vyjednat druhý koncert, který proběhne o den později, tedy v neděli 12. ledna 2020 v Paláci Akropolis. I druhý večer představíme speciálního hosta, jehož jméno odtajníme později.

Veškeré další informace naleznete na webu www.sanctuary.cz

FRONT 242 (BE) + special guest
neděle 12. ledna 2020 od 19:00 hodin
Palác Akropolis, Kubelíkova 21, Praha 3
vstupné: 890,- Kč + poplatky (předprodej na GoOut.cz)

 
www.front242.com 
www.sanctuary.cz
www.facebook.com/sanctuarycz

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skvělá zpráva!
Welcome to paradise!
Tak to abych si šel pro druhý lístek.Ale budu toleratní,vyčkám at zbyde na ty co nemají a když zbyde koupím další.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.