Naše scéna včera předčasně přišla o dalšího srdcaře

S velkým smutkem vás musíme informovat, že pravidelný návštěvník snad všech temně kytarových akcí Luboš zemřel v neděli 2. června při autonehodě.

Pokud chodíte na goth/postpunk/deathrock koncerty nebo Batsave,  Luboše jste určitě znali. Vzrůstem spíš menší, svým zápalem pro temnou scénu však obrovský fanda snad všech kytarových subžánrů. Často jste ho na koncertech viděli odcházet od merchů kapel s plnou náručí desek, nášivek, CDček a v podstatě všeho, co s sebou umělci přivezli. Sám říkával, že "je ty kapely potřeba trochu podpořit", a tak byla jeho sbírka nejrůznějších hudebních nosičů úctyhodná. Mohli jste s ním mluvit v podstatě o jakékoliv kapele a už jel: "Jo jasně, tohle mám na vinylu a na CDčku, pak to ještě někdo natočil jako bootleg z živýho koncertu, tak to mám taky...." Zkrátka srdcař, u kterého jste věděli, že pokud kolem Prahy pojede jakákoliv spřízněná kapela, Luboš tam prostě vždycky bude.

O to větší rána pak je, když naše scéna o některého z takových srdcařů přijde. Zvlášť, když je to tak nečekaně. Mnozí z nás Luboše ještě v úterý potkali na koncertě Christian Death, početná tuzemská výprava s ním strávila rozverný hudební víkend v polské Rogoźnicy na Chlewik Batcave festu. A právě při nedělním návratu z akce auto, ve kterém Luboš jel, havarovalo na mokré vozovce. Celá situace je ještě temnější vzhledem k faktu, že Luboš by právě dneska slavil narozeniny...

Vzpomeňme tedy prosím dnes Lubošovu památku a pusťte si svou oblíbenou gothrockovou vypalovačku pořádně nahlas. Můžete si k tomu udělat i rum s colou, jako to dělával Luboš.

Luboši, budeš nám všem chybět... R.I.P.

Luboš

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Velice smutná zpráva.Ano byl to velice milí človíček, který chodil na koncerty a podporoval kapely ....achjo je mi to tak líto🥲 Luboši posílám ti tam nahoru písničku zůstaneš v našem srdci Ellen
Ani ve snu by mě nenapadlo, že slivovice, kterou jsme spolu ještě v noci ze soboty na neděli popíjeli, bude naše poslední povyražení. Když jsme přijeli ve čtvrtek do Rogožnice, dala jsem mu láhev Cpt.Morgana k narozeninám, které by měl dnes, s tím, že mu popřeji až v pondělí, protože přát předem nosí smůlu. Nyní už Lubošovi popřát nemohu, kola osudu jsou neúprosná :-( Navždy mi v srdci zůstanou vzpomínky na spousty společných zážitků a úletů, které jsme spolu zažili většinou ve spojení s koncerty a festivaly. Jen málokdo, má takové, dá se říct až encyklopedické znalosti na hudebním poli, jako měl Luboš. Za zmínku jistě také stojí jeho záliba ve sbírání starých encyklopedií, slovníků, biblí a dalších zajímavých starých knih. Luboši, budeš mi moc chybět !!! R.I.P. S bolestí v srdci, Jitka.
s lubosem jsem si dost casto pokecal, nejen na nasich koncertech maly velky muz

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.