Sieben, Job Karma a jejich společný projekt se brzy představí v Praze

jobkarmasieben7jk_sV pátek 19. října můžete v prostoru Divus – Prager Kabarett vidět koncert ambientně elektronického projektu Job Karma, dark folkového projektu Sieben Angličana Matta Howdena a jejich společné fúze 7JK.






 

Polští zástupci silné polské ambientní scény, jedinečná one-man show Matt Howdena alias Siebena a na konci společná práce na fůzujícím projektu 7JK. To je hlavní menu večírku, který proběhne v pátek 19. 10. v prostoru Divus Prager Kabarett. Vedle zahraničních hostí vystoupí v Praze také domácí projekt Opuka. Celá akce bude ozvučena exkluzivní sestavou systému Funktion One, která byla vyměřena přesně na veliký prostor galerie Divus.

Job Karma

Polský dvoučlenný projekt zahájil svou existenci v druhé polovině devadesátých let pod vedením autorské dvojice Maciej Frett a Aureliusz Pisarzewskij. Od industriálních a temně ambietních počátků, které jsou českému publiku dobře známé z kultovního Pražského industriálního festivalu, jehož obdobu začali oba protagonisté organizovat v podobě Wroclaw Industrial Festu, se Job Karma posunula ke specifickému mixu IDM, ambientu, decentní ruchové složky a zádumčivé elektroniky, která je doplněna o úchvatnou multimediální instalaci několika obrazovek a „na míru“ animované projekce, za kterou byla skupina v Polsku hned několikrát oceněna.


Sieben

V podobné době, kdy v polské Wroclawi poprvé zazněla hudba projektu Job Karma se i neúnavný anglický hudebník, zvukař, producent a skladatel Matt Howden pustil do svého dark folkového projektu Sieben. Po téměř 15 letech činnosti se již hudba Sieben neskládá pouze ze smyčkového pedálu, houslí a charismatického zpěvu, neb přibyla orchestrace, recitace, specifický způsob živé práce se zvukem a hlavně až možná dandyovský nadhled. Trochu Faith and the Muse, trochu Spiritual Front, někdy The Walkabouts s trochou industriální dystopie a kabaretního nádechu.



7JK - 47 Words For Sheffield


7JK

Živá i studiová fúze obou zmíněných projektů kombinuje všechny elementy elektronické zvukomalby i gotického kabaretu made in England na poctivé tradici Tangerine Dream i starých anglických písničkářů.Toto spojení je spontánní svobodné divoké a nic zde není zapovězeno. Kovové lomození s přednesem, popové aranže, IDM rytmika i výrazné písňové melodie – na všechno dojde během jediného setu tří výrazných osobností. Unikátní souhra unikátních projektů.

Opuka

Hledání hudby dospělo k tichu, ticho si vyžádalo manipulaci se zvukem, nedůvěra ke sluchu si vzala na pomoc obraz a to vše nakonec chce prožitek... Set dělaný přesně na míru prostoru Divus Vám představí českou Opuku v plné síle a barevnosti tónů a vizuálních emanací.

Vice Audio a Funktion One

Výjimečnost večera rozhodli jsme se podtrhnout výjimečnými podmínkami. Nejslavnější hostiny za dob starého Říma se vyznačovaly luxusem a požitkem bez hranic a kompromisů. A takový bude i zvuk na tomto koncertě díky Vice Audio. Díky nim si totiž vychutnáte všechny projekty v naprosto nejčistším a nejlepším zvuku systému Funktion One.

Žádné kompromisy, omezení ani předsudky. Přijďte si poslechnout, co se stane, když se stovky kvalitních kilowatt v unikátní konstrukci spojí se zvukovými alchymisty z Čech, Polska a Velké Británie. Ten večer v Praze lepší zvuk nenajdete, už jen tím je audio-vizuální hostina odsouzena k neopakovatelnosti.

Sieben (UK), Job Karma (PL), 7JK (PL/UK), Opuka
19. řijna (start 20:00)
Praha, Divus Prager Kabarett (Bubenská 1)
Vstup: 200 Kč (jen na místě)
FB odkaz: http://www.facebook.com/events/366446306771122/ 

7JK_web

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

tesim se uz dlouho, ale napinaji me porad vic.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.