YouTube zrušil náš profil

Zhruba pět stovek živých videí z koncertů, nabraných členy Sanctuary.cz, je v prachu...

yt_foff


Bavilo vás si obrazem i zvukem připomínat vydařené koncerty? Nebo se podívat na výkon své oblíbené kapely, na kterou jste se v ČR třeba nedostali? Případně nasát atmosféru zahraničních festivalů? Nás taky, a proto jsme kdysi založili vlastní profil na YouTube.com a začali tam nahrávat jednu/dvě ochutnávkové živé písně od každého interpreta, kterého jsme viděli vystupovat. Bohužel, máme po legraci.

Po letech poctivého sbírání videí z různých koncertů a festivalů, kdy se nám podařilo nastřádat zřejmě největší tuzemský archiv audiovizuálních ochutnávek vystoupení goth-related kapel, se YouTube rozhodl náš účet zrušit. Důvod? Trojité porušování autorských práv. 

První stížnost přišla přímo od London After Midnight kvůli záznamu písně z WGT (mezi námi, podle našeho soudu se kapela ozvala hlavně proto, že Sean Brennan zpíval na nahrávce dost falešně).

O druhou stížnost se postaral někdo "aktivní" přímo z naší země, kdy nás nahlásil za upload živého videa XIII. století. Marně jsme na YouTube vysílali dotazy, co máme dělat, když se můžeme zaštítit oficiálním prohlášením kapely, že s umístěním videa na náš profil souhlasí a o porušování autorských práv tedy nejde. Bez reakce.

XIIIka

Pak už tedy stačilo, aby někdo před pár dny ohlásil porušování autorských práv kvůli záznamu písně "E.T. Phone Home" od S.P.O.C.K z předloňského Wave Gotik Treffen, a bylo - účet odstaven, videa smazána.

Pá pá, zázname z Lucerna Music Baru, vyzpívávajícího hlavní motiv "Perpetual" od VNV Nation, auf wiedersehen vzpomínky z vystoupení Lacrimosy, když poprvé během své kariéry zahráli na WGT skladbu "Bresso".  Au revoir videa z koncertů Skinny Puppy, Fields of The Nephilim, Front Line Assembly, The Cult, Leaether Strip, Vanessy, Project Pitchfork, Rome, Christ vs. Warhol, Hocico, Merciful Nuns, Emilie Autumn, And One, Vendemmian, Front 242, Messer Chups, Danse Society, Mad Sin, Agonoize, Zombina and The Skeletones, Incubus Succubus, Combichrist, Faith and The Muse, Angelspit a vůbec snad všech zásadních kapel scény.  

Co dál? Zatím nevíme. Nějakou zálohu snad máme, ale určitě to nejsou všechna videa. Navíc opětovný upload zhruba pěti stovek videí by byl hodně časově náročný.

Třeba byste nám s tím rozhodováním mohli pomoci i vy sami - chodili jste na náš YouTube profil? Má smysl věnovat čas pořizování ochutnávek z koncertů kapel? Nebo to vlastně ani nemá cenu? 

Vaše názory v diskusi nám pomůžou s plánováním dalších kroků, takže vám za ně předem děkujeme.

 

Logo

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jasně, že to má cenu! Jako připomínka, nebo aspoň drobná náhražka pro ty, co si nemohli nějakej koncert užít osobně. <br />A jenom kvůli pár blbečkům je po všem... To se vážně nedá vůbec nijak zvrátit?
[quote name="Nebožka"]A jenom kvůli pár blbečkům je po všem...[/quote]<br /><br />Jsou to blbecci, protoze delaji svoji praci? :D
Jistě, chápu, že potřebují dát svým životům nějaký směr, ale prostě mi není tenhle styl uvažování úplně sympatickej:D Že se Brennanovi něco nelíbilo, ok, video stáhnu, ale rušit kvůli tomu celej účet mi připadne zbytečný. Vždyť je to skvělá reklama pro ty kapely, byť z toho zrovna producentům nic moc nekápne.<br />Amen. Myslím, že chápeš, co mám na mysli:)
Tady nejde o kapelu, tady jde o label, kterej si musi copyright podle zakona chranit, jinak o nej prijdou. Takze nemuzou rict "Marusce to tady nechame, ta nam ukazala na webce prsa, ale Franta se nam nelibi, tomu poslede C&D".
Já používám jako alternativní účet pro svá videa dailymotion, na youtube mám taky občas problemy tohohle typu, ale co mi youtube neschválí, to mi dailymotion povolí. Tak nevím no, třeba zkusit jiného poskytovatele flash videí.
Jsou to pěkný ku*vy. Co k tomu jinýho říct. Většinou tyhle stížnosti převážně nahlašujou nahrávací společnosti. Kapelám je to "vesměs jedno" pokud ten záznam není nijak zprasený a je v dobré kvalitě. Je to pro ně taková reklama zadarmo a lákadlo pro případné fanoušky, aby viděli jak to vypadá při koncertu té či oné kapely. Youtube je v poslední době těžce ovládán nahrávacíma korporacema a různýma autorskýma svazama. Pokud člověk během půl roku třikrát poruší jejich pravidla, tak jde z kola ven. :-) Už jsem měl se svým účtem taky jeden restík, ale naštěstí pokud na člověka během dalšího půlroku nepřijde žádná další stížnost, tak to prominou a záznam smažou. Když už se tohle téma nakouslo, tak nevíte někdo jak rychle a elegantně zazálohovat svůj Youtube profil?
Youtube je timhle znamej - protoze je to tak velikej server, tak nemaji dost lidi, kteri by byli schopny to video zkouknout cely, zjistit, jestli takedown notice poslala opravnena strana nebo ne a rozhodnout, takze to vsechno delaji automaticky boti. Vzhledem k tem milionum videi, co tam kazdej den jsou, je to docela logicky, ale obcas to proste bopne nekoho, kdo neporusuje pravidla - I kdyz zaznamy koncertu jsou diskutabilni, protoze i kdyz vetsinou nikomu nevadi, vpodstate je to poruseni copyrightu.<br /><br />Nechci teda sypat sul do rany, ale na tohle by kazdej clovek co ma kanal mel byt pripravenej a vsechno podstatny si zalohovat..
Škoda, ale co ta skupina Front 252 ? :-)
Okay, děkujeme za názory, nějaká videa zazálohovaná máme, ale určitě ne všechny, a jak jsem psal, moc nemáme kapacity je zase všechny usazovat na Youtube, když nevíme, co dál.<br /><br />Ale pokud ten kanál měl smysl a sledovali jste ho, nějak to vymyslíme. Sam určitě přijde s nějakým elegantním řešením :).<br /><br />Murdock: To je další vývojová etapa belgickýho EBM, protože De Meyer konvertoval na jinou víru :D. Ne, ba ne, to jsou jen číslíčka moc blízko na klávesnici a "práce kvapná, málo platná" - opravuju ;)
bez upozornění mi zrušili účet na youtubu jelikož jsem do komentáře napsal spam /dle nich/ ani na odvolání /proboha proč jste mi to nenapsali a řekli :nepište to tam považujeme to za spam/ mi v odvolání napsali : děkujeme vám za vaše odvolání, účet jsme vám zrušili chápete to? Co s tím? Jiný účet na někoho. Ovšem to nechci a moje údaje , mail, atd. už tam mají takže to by muselo být vše jiné. díky loveandgo@centrum.cz prosím máteli zkušenosti s tím

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.