Amanda Palmer je idiot, tvrdí legendární producent Steve Albini

Aktuální snaha Amandy Palmer ušetřit za hudební výpomoc na turné si vysloužila ostrou kritiku od proslulého amerického producenta Steva Albiniho. Člověka, který stál u zrodu desek Nirvany, The Stooges, PJ Harvey nebo Pixies.

palmer2

Na stránkách svého studia Electrical Audio ji ve zkratce nazval idiotem. Jeho kritika má kořeny v aktuální snaze zakladatelky kabaretních Dresden Dolls znovu oslovit fanoušky ke spolupráci a crowd-sourcingu. Tentokrát žádá všechny hráče na lesní rohy (s laškovným dodatkem v originále jako "horn-y players") a smyčcové nástroje, aby ji v jednotlivých zastávkách podzimního turné zadarmo doprovodili na podiu. Odměnou za jejich angažovanost na koncertě slibuje dostatek piva, objetí, nějaký ten high-five a kapelní merch.

 

Poté, co Amanda získala od fanoušků více než štědrý milion dolarů na natočení nové desky (psali jsme zde) nicméně takový krok Albini považuje za nemístný. "Asi každý na téhle planetě má nějakou hranici v rozmazlování idiotů, kteří neví, jak se mají chovat. A myslím, že paní Palmerová tuhle hranici našla u svého publika. píše producent. 

 

Zpěvačka argumentuje přes The New York Times slovy: "Kdybyste viděli ethusiasmus těch lidí, celá ta argumentace by odpadla. Připadá mi to absurdní. Když jsou moji fanoušci spokojení, publikum je spokojené a hudebníci na podiu taky, v čem je problém?" 


Celé znění Albiniho kritiky si můžete přečíst například na serveru Pitchfork



Zdroj: http://www.spin.com/articles/steve-albini-amanda-palmer-crowdsourcing-rant, http://pitchfork.com/news/47845-steve-albini-slams-amanda-palmer-for-asking-fans-to-play-in-her-band-for-free/, http://stereogum.com/1151562/steve-albini-amanda-palmer-is-an-idiot/franchises/wheres-the-beef/  

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zrada, jde to i bez producentů..:D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.