Knížka Worldwide Gothic vyjde i v češtině!

Nejucelenější práce o celosvětové gotice zavedené britské novinářky Natashy Scharfové dostane v průběhu roku i českou podobu!

Natasha_Scharf_-_Worldwide_Gothic.jpg

Téměř přesně před rokem jsme vás na Sanctuary.cz informovali o ambiciózním projektu žurnalistky Natashy Scharfové, knize "Worldwide Gothic" s podtitulem "Chronicle of a Tribe" (tady). V ní si posvítila na gotiku nejen z hlediska historického vývoje a jejích odnoží, ale i z hlediska její podoby a rozvoje v jednotlivých částech světa. Nefalšovanou dobrou zprávou tedy je, že se tento velmi zajímavý titul zásluhou vydavatelství Volvox Globator objeví i v české podobě.

Půjde tak teprve o druhou knihu o gotické scéně kdy vydanou v našich končinách. Prvním byl titul "Goth" od amerického novopohana Ravena Digitalise (recenzi si přečtěte zde). Oproti němu bychom se ale měli dočkat klasičtějšího pojetí dlouholeté fundované novinářky, která kvůli knize vyzpovídala klíčové figury scény. 

Sám vydavatel knihu anoncuje takto:

Gotický svět. Kronika kmene
Natasha Scharfová 

Vůbec první ucelená kniha, mapující gotickou scénu po celém světě. Dlouholetá hudební publicistka Natasha Scharfová provádí čtenáře nejen po jednotlivých zemích, ale i po historii subkultury a jejích podžánrech – od prapočátků britské postpunkové scény přes japonské hnutí visual kei, americkou deathrockovou explozi a evropské elektronické tažení až k velmi populární německé Schwarze Szene současnosti. To vše doprovázeno řadou dobových fotografií a názory hlavních postav scény. Doporučená literatura a základní rukověť pro ostřílené goths i pro ty, kteří se do podmanivého světa gotiky teprve chystají nahlédnout.


329 str., váz., obrazová příloha, cena cca 349 Kč,III. čtvrtletí. 


Vypadá to tedy, že se máme opravdu nač těšit...

Zdroj: Publikační plán vydavatelství Volvox Globator

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Konečně! A soudě podle originálu, tahle kniha bude na rozdíl od "Goth" stát za to!
Skvěle! Navíc to vypadá na velmi příjemnou stopáž (ani ne moc ani málo), za velmi příjemnou cenu.
Omg!!! Áno!!! Takže visual kei patria medzi gotikov ???
To bych zas uplne nerekl. Ty kultury se na zapade tak nejak daly dohromady, protoze jsou obe maly a visualne docela podobny, ale za nejakej subzanr nebo tak bych to neoznacil. Ty subkultury spolu nemaji snad vubec nic spolecnyho. (Coz teda neznamena, ze bych chtel delat gatekeepera a rikat ze xyz lidi nepatri na xyz akci, nebo tak. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.