Report: Hocico v Underdogs

Odkládaný koncert Hocico byl v mnoha ohledech dost intenzivní. Jak ho viděl Kootcha?

Už to bylo strašně dlouhé. Synth receptory i ušní melody kanálky totálně zakrnělé a „chtění“ jít na koncert značně přebujelé. Nemělo smysl vyrazit na nějakou tucku z Reichu, ale rovnou dva aggrotech panzerfausty z Mexika. K mému smutku musela Amduscia kvůli zdravotním problémům v Polově rodině chvíli před startem tour zrušit účast, takže zbyl pouze jeden šrumec a to hned ten nejslavnější.

Praga da la bienvenida a la Aggrotech de México. Praga da la bienvenida a las criaturas del infierno Hocico!

Bratránci Erik Garcia a Oscar Mayorga přijeli na svůj gig přímo z hotelu. Potkali jsme je na schodech, takže jsme je stihli oplácat ještě před koncertem. Oba ve svých typických náladách –⁠ Erg nadšený, usměvavý a hovorný a Racso tichý, v rámci možností nenápadný až zasmušilý. Pochopitelně dorazili ve svých tradičních warpaintech a brnění. Kapela měla původně zahrát v rámci „Living The Darkness Tour“, které jedou společně s Blutengel, Amduscia, (x)-Rx a Chrom, ale kromě mě a dalších asi dvou lidí by se asi všichni z Blutengel poblili, takže tato verze byla jednoznačně nejschůdnější.

Hocico nedávno vydali nové CD s milým názvem „HyperViolent“, které jsem sice slyšel, ale krom singles ho ještě nadrcené nemám. Nevadí.  Oni mají nespornou výhodu v tom, že jejich hudba je čistě „temná tlaková šlapačka“, tudíž od toho nečekám žádnou novátořinu. Nikdo do toho nešťourá, jak je to udělané, nikdo nemá kecy, že jsme tohle už slyšeli. Hlavně když to dupe a Erk je přesvědčivý. No a toho jsme dostali opět měrou vrchovatou. I díky příšernému zvuku obou předkapel byl příchod obou skřítků z pekla vskutku infernální. Ale to neznamená, že bych to nesnesl víc nahlas. Je fakt, že už jsem trochu nahluchlý, ale stále si myslím, že u téhle muziky musí intenzitou padat omítka ze stropu, což se nedělo.

Eggvn

Nijak se s tím nemazali, pročež Racso přivezl ve Virusu průřez celou diskografií a z nové placky zahráli pouze „Broken Empires“. Moc se jim nedivím, když je pokaždé největší odezva na „Forgotten Tears", "Poltergeist", "Bite Me!", nebo "Tiempos De Furia“, tak na co tam strkat cokoliv jiného. Možná by mi to v normální ne-covidové a neválečné situaci připadalo zbytečně málo, ale takhle jsem byl spokojený. My boomeři reagujeme na staré vykopávky s lety prověřenou láskou. Prostě jsem si v taxíku zase broukal „I just find this, I realize were forgotten tears“, nemůžu si pomoct. Mocně temná byla „Dark Sunday“. Z téhle pecky fakt mrazí. Tady je všechno hodně „zlé“, nesmlouvavě brutální bicí, Erk jako Jeffrey Dahmer, melodické synthy na hranici horroru, strobo, krutý text plný vražd a bolesti… ano, tak to má být, tohle od nich chceme dostat!

Tanec, skandování, zpěv-křik a mohutný potlesk mezi songy jasně určil spokojenost publika a potvrdil neotřesitelnou pozici, jakou u nás tihle dva ďáblíci mají. Navíc se tento koncert dost přiblížil legendární show Suicide Commando v Meetfactory, kde byly ožralé i mikrofonní stojany. Nebudu jmenovat, ale tentokrát byla na místě tak neskutečně zlitá hovada, že Jaegera a spol. už jsem takhle dlouho neviděl. Dokonce jsme zažili i nucený výlet do nemocnice kvůli deliriu tremens. Kapela  si v rideru objednala na pódium místo tequily Becherovku a vydatně popíjela s námi. Opět to byl výživný večírek.

Underdogs


Závěrem jednu vtipnou z backstage.  Museli letět z Mexika do Prahy, aby tady zjistili, že předkapela EGGVN a Hocico chodili jako mladý píchat do stejného šmajchl bordelu v severním Mexico City. Oni mají veliké rodiny a doma nebyl klid, tak si vodili holky do k tomu určených levných hotýlků. Strašně se tomu tlemili! Že se ve dvacetimiliónovém největším městě severní Ameriky potkávali na stejných flekatých postelích, zjistili až po létech na tour v Evropě.

Když po půlnoci band odjížděl do hotelu, Erk s námi ještě prohodil pár slov, ze kterých bylo jasné, že by teď moc rád přivezl svůj druhý projekt z Leipzigu, Rabia Sorda. Zdůrazňoval: „Call me anytime, really anytime, because Prague is great.“ Z čehož se dá vyvodit, že se příští rok můžeme těšit na „Radio Paranoia“ naživo. No a celý vtipný večer pro mě zakončila Mallory, která přes dvůr zkusmo hulákala na Nephilima: „Sakra přiveď mi toho mrňavýho roztomilýho Mexikánce, ať se se mnou ale vokamžitě vyfotí!!“ a Erk opravdu přišel :).

A teď, už se krutě nemůžu dočkat, protože už nás dělí jenom pár dní od „čistého“ Douglase v Nitzer Ebb.

HOCICO

  1. intro
  2. Broken Empires
  3. Dark Sunday
  4. No One Gets Out Alive
  5. Bite Me!
  6. I Abomination
  7. Psychonaut
  8. Poltergeist
  9. Dead Trust
  10. Shut Me Down
  11. Forgotten Tears
  12. Damaged
  13. Tiempos De Furia

encore

  1. Artificial Extinction
  2. Fed Up

 

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

A ty předkapely nikdo nenapsal? Tak toe slusnej joke :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.