I letošní Wave Gotik Treffen má domácího zástupce - projekt Autopsia

Jsme hrdí když můžeme každý rok ohlásit, že na nejslavnějším gotickém setkání, Wave Gotik Treffen, v nedalekém Lipsku vystoupí český zástupce. V letošním roce jsme na něj museli čekat hodně dlouho, ale dočkali jsme se - navíc v exkluzivní koncertně-výstavním balení.

 

autopsia_in_vivo_crypt

 

Na začátku ale drobná korekce. Kdo se o hudbu Radka Milinkoviče zajímá, ví, že tento Černohorec je spojen s Českou republikou, respektive s Prahou až od roku 1990. Na druhou stranu prorostrlost jeho tvrby právě s českou metropolí je tak signifikantní, že Autopsia jistě můžeme brát za domácí žánrovou chloubu. A podobně to cítí i pořadatlé kulturních akcí v zahraničí. Konkrétně v Lipsku dostane možnost Autopsia prezentovat svou tvorbu dokonce dvakrát v krátkém časovém úseku. Nejdříve zde 23. května proběhne vernisáž jeho grafik "Factory Rituals" v prostorách Kulturny Dom B31, nedaleko Connewitz Kreutz na Bornaische Str. 31. Takže během Wave Gotik Treffen to je z významné křižovatky v blízkosti Werk 2 jen jedna stanice tramvají směrem k Agra hale.

Druhou šanci střetnout se s uměním pod hlavičkou Autopsia nabídne právě festival Wave Gotik Treffen, který uvede speciální představení projektu v prostorách památníku Bitvy národů - Völkerschlachtdenkmal‎. Výjimečný koncert proběhne v neděli 27. května v deset hodin večer a díky sofistikované sestavě velkého množství reprosoustav se dostane v exkluzivních prostorách památníku hudbě Autopsia nového rozměru.

 

Autopsia_-_2012_Lipsko_vystava

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Hezky ty vole..a prej, že hrát naživo se hrát neplánuje...no nic WGT prolomí ledy a pak už se Autopsia poveze...
V to doufam. Mne kazdopadne sere, ze nemuzu jet. Mam v praci skoleni. :-(<br />Kazdopadne Autopsia live je vedle Lustmorda muj sen. :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.