Rozhovor s Lealoo

Lealoo_-_EviJediného zástupce bude mít v line-upu letošního Wave Gotik Treffen česká hudební scéna. Pražská formace Lealoo, která kombinuje elektroniku s triphopem a indie popem, se v Lipsku představí v pátek 21.května na pódiu divadla Centraltheater. Frontwoman Evi jsme položili několik otázek, zaměřili jsme se samozřejmě na zmiňované vystoupení.

 

 

 

 

AHOJ EVI! MŮŽEŠ NÁM VE STRUČNOSTI PŘEDSTAVIT KAPELU, JEJÍ HISTORII A SOUČASNOU SESTAVU? 

Lealoo vznikalo v podstatě v ložnici, nejdříve kolejní, pak v mojí :) V ložnici jsme s Amem (kytaristou) natočili první desku, tam jsme pak na zemi lepili obaly.
A historie? Skládání jen na CD nám nestačilo, chtěli jsme hrát naživo. Našli jsme našeho nynějšího bicmana Strakiho a po pár obměnách i basáka Romana. Na podzim jsme natočili druhou desku - Period, na rozdíl od té první jsme na ní spolupracovali s řadou lidí, nejdůležitější byl pro nás Filip Míšek z Khoiby, který desku produkoval.

 

JAK BYS CHARAKTERIZOVALA VAŠI HUDBU? KDO VÁS HUDEBNĚ OVLIVNIL?

Vzory – těžko říct, ty má každý z nás jiné, ale doporučujeme naši hudbu poslouchat za dlouhého podzimního večera, o samotě, v šeru, s chlupatou dekou, popíjejíc čaj s citrónem, usazený na spodku skříně, cítit vůni mýdla a poslouchat Lealoo.

 

V KVĚTNU VYSTOUPÍTE NA WAVE GOTIK TREFFEN. JAK JSTE SE DO LETOŠNÍHO SEZNAMU VYSTUPUJÍCÍCH JAKO JEDINÁ ČESKÁ KAPELA DOSTALI?

Popravdě totálně netušíme, jak na nás přišli, ale jsme za to moc rádi a neskutečně se těšíme.

 

OBECENSTVO NA WGT JE SPECIFICKÉ OPROTI BĚŽNÝM NÁVŠTĚVNÍKŮM VAŠICH KONCERTŮ. HODLÁTE TOMU UZPŮSOBIT NAPŘ. I SETLIST, NEBO CHYSTÁTE I NĚJAKÉ DALŠÍ ZMĚNY OPROTI BĚŽNÉMU VYSTOUPENÍ?

Snažíme se, aby Lealoo nebylo jen o hudbě, ale aby to byl audiovizuální zážitek, proto naše koncerty doplňujeme videoprojekcí a já se snažím nosit zajímavé oblečky.
Protože vystoupení na WGT bude výjimečné, připravujeme fungl novou projekci – víc neprozradíme, nechte se překvapit :)

 

Lealoo

 

KDYŽ UŽ BUDETE V LIPSKU, PŮJDETE SE PODÍVAT NA NĚJAKÉ KONCERTY ? ZAJÍMÁ VÁS V LINE-UPU NĚKTERÁ Z KAPEL? 

Mě moc zajímala kapela HTRK, ale na tu se už bohužel nepodívám :( (basák kapely letos v březnu zemřel, celý článek čtěte zde - pozn.aut.). Jinak samozřejmě skouknem všechno, co bude hrát. WGT je proslulé svou atmosférou, tak se těšíme i jako diváci.

 

JAKÝ MÁTE VLASTNĚ VZTAH KE GOTICKÉ SCÉNĚ ? POSLOUCHÁTE NĚJAKÉ JEJÍ PŘEDSTAVITELE?

Moc nevím, jak ostatní z kapely, já tuhle scénu přímo nevyhledávám, ale podařilo se mi se na pár gotik akcích ocitnout a ta atmosféra mi učarovala, fakt jsem si to užila. A když tak nad tím přemýšlím, možná se dá najít paralela v mých koncertních oblečcích a je fakt, že i v naší hudbě vnímavý posluchač tu temnou strunu najde.

JAKÉ JSOU PLÁNY LEALOO DO BUDOUCNA?

Chceme natočit videoklip, udělat remixy k písničkám z naší poslední desky. Ostatně, kdyby se komukoliv chtělo si naše písně zremixovat, tak na našich stránkách www.lealoo.cz najde zdrojové stopy. Výsledek nás určitě zajímá.

 

KDE VÁS MŮŽEME V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ VIDĚT A SLYŠET?

No přece na WGT :)… a kromě toho taky ve středu 9.června v Crossu v Praze.

 

CO BYS NA ZÁVĚR VZKÁZALA ČTENÁŘŮM NAŠEHO WEBU?

Vyčurat a spát!

 

DÍKY ZA ROZHOVOR A HODNĚ ŠTĚSTÍ!

 

Pokud se zúčastníte letošního Wave Gotik Treffen, tak vězte, že vystoupení Lealoo proběhne v pátek mezi 18:30-19:30 v lipském Centraltheater, Bosestr.1.

 

 

Lealoo - Ocean Trip (live at the Cross Club, Prague, 2009)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

ja jeduuuuu, koncik si uzijuuuuu<br />pojed taky, stoji to jen prachy<br /> ;-)
Frontwoman Evi si sice plete přechodníky, ale ta hudba je vážně super x)
hudba je super

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.