Report z Dead Dolls Disco vol.5

ddd_ilustrDva a půl roku trvalo, než se Brno dočkalo pokračování jedné z nejúspěšnějších žánrových akcí, konaných pod Špilberkem. A jak to tentokrát dopadlo? Čtěte dále.

 

 



 

 

Páté Dead Dolls Disco se stejně jako v minulých edicích pokusilo dramaturgicky obsáhnout široké spektrum, které je dnes shrnováno pod všeobjímající pojem 'gotická scéna'. Na své si tak přišli jak příznivci kytarové části fanoušků, pro které byl přpraven set italských deathrockerů The Mescaline Babies, tak i elektronicky zaměřené publikum čekající polské harsh electro industrialisty Reactor7x. Dějištěm akce se poprvé stal klub Favál, kde už okolo čtvré hodiny začínají přípravy. Už tehdy ale přichází znepokojivá zpráva od jediných domácích zástupců v line-upu, pardubicko/přeloučských Phosgene Girls. Baskytarista Karel si při cestě do Brna nešťastnou náhodou zranil ruku, takže nás při příchodu zdraví čerstvým obvazem na levé ruce, pod kterým ukrývá šestnáct stehů. V tu chvíli ještě není jasné, zda kapela vůbec svůj set odehraje.

DDD2012001


Po tradičních problémech při zvučení elektroniky je konečně o půl deváté večerní vpuštěno diváctvo do sálu. Necelou stovku přítomných nakonec přece jen přivítají na pódiu Phosgene Girls, kteří se i přes zmíněné obtíže rozhodli vystoupit. Dlužno dodat, že na výkonu kapely nebyl tento handicap znát ani v nejmenším. PG odehráli tradičně průřez svých starších skladeb, mezi které zařadili i dvě novinky z chystané desky a podle ohlasů mezi diváky zcela jistě našli i nové fanoušky.

DDD2012002

Čtveřice z polského Szczecina Reactor7x se s diváky nemazala a svou těžkotonážní electroindustriální nálož zahájila flákem "Bloody Dreams" ze zatím jediného alba "Disorder". Frontman Poziom-K disponuje slušným harsh vokálem, neobvyklost hudebního projevu Reactor7x zajišťuje zpěvačka Justyna, která své hlasové kvality prokázala např. ve skladbě „Elegy". Vedle skladeb z debutu došlo i na pět novinek z připravovaného druhého alba a v přídavku na povedený cover "Bring on the Dying" od Aslan Faction. Polské kvarteto se předvedlo v dobrém světle, i když více ohlasu po právu sklidily skladby s vyšším BPM (např. hitovka „Other Side").

DDD2012003

 

Setlist Reactor7x:

1. Bloody Dreams

2. On Your Knees

3. Burn In

4. Mass

5. Intro Elegy

6. Elegy

7. Disorder

8. Other Side

9. A Lie

10. Angle X

11. Breathe On Crack

12. Helter Skelter

13. Bring On The Dying

14. Ar Raquis

 

Ale to už se na pódium chystají The Mescaline Babies s ještě horkou plackou "Crush" v kapse. Trojice Sydney (vokál), Kalle (kytara) a Mattia (basa) doplněna ‚automatickou bubenicí' Amber hned od první skladby dokázala, proč jsou považováni za jednu z největších nadějí současné světové deathrockové scény. Nekompromisní punková živelnost během chvilky rozhýbala většinu přítomných lidí v sále, přičemž došlo jak na skladby z nové desky „Crush" („Distorted Youth, Bitch Please!", Skeleton Kids, Heart Full Of Wine"), tak i starší skladby („Self-Pretending Whore", „The Wall", "Sylicon Knifes" aj.). Kapela si své vystoupení evidentně užívala a zpěvák Sydney několikrát zavítal pod pódium mezi publikum, v jehož obklopení a pouze za doprovodu kytary odzpíval i jeden z přídavků, Bowieho nesmrtelnou „Space Oddity".

DDD2012004

 

Setlist The Mescaline Babies:

1. Distorted Youth

2. The Wall

3. Ashtray Head

4. Jacobin Fever

5. Ultramarine Blue

6. Bitch, Please!

7. Heart Full Of Wine

8. Sylicon Knifes

9. The Eternal Season

10. Withered Woods

11. Self-Pretending Whore

12. Cold Earth

13. Gehenna

14. Skeleton Kids

---------

15. Space Oddity

16. This Corrupting World Of Berries

17. Black Mass

 

Následnou afterparty režíroval především člen pořadatelského týmu DJ TheLast, jehož převážně elektronický set ocenila zejména početná skupina slovenských návštěvníků. Bujarý večírek neohrozilo ani několik drobných zranění návštěvníků (vyvrknutý kotník, rozbitá hlava), ani ztráta drahocenného šperku jedné z návštěvnic, který v prostorách klubu hledali snad všichni.

Dead Dolls Disco vol.5 beze zbytku splnilo cíl, který si vytyčilo už dávno – představit posluchačům vycházející hvězdy evropské scény a i přes menší diváckou účast se dočkalo skvělých ohlasů. Takže znovu na podzim u DDD6?

Kompletní fotoreport čekejte brzy s příchodem zbrusu nové CZS galerie.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

pamatuju si na první díl, i s kym sem tam byl :(
Divácky super akce. A chtěl bych pozdravit ceselého pána v první řadě :lol:
Jeden z nejlepších koncertů, na kterých jsem v posledn době byla. A setlist Mescaline Babies, roztrhnutej Sydneyho botou a podepsanej, budu do smrti chovat jako vzácnou relikvii:D<br />Fakt upřímně doufám, že bude zas někdy repete:)
Budou někde i fotky?
Ano, jak se píše přímo v článku: "Kompletní fotoreport čekejte brzy s příchodem zbrusu nové CZS galerie." Díky za pochopení.
Ahoj, jednou byli na DDD berlinsti Noblesse Oblige, komu se libili, tak 21.9.2012 budou v Brne v Mersey.
To je vynikajici zprava!Tenkrat byli vynikajici...Nemate vice informaci? Udelali bychom novinku na web, pripadne detaily prosim posilejte na redakce@sanctuary.cz <br /><br />Diky!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.