Rok 2011 končí...

franklingothTo to, panečku, zase uteklo! Tak se ohlédněme, co zajímavého jsme za uplynulých 365 dní zažili a poveselme se tradiční náloží příhodných vtípků jako zahřívací kolo k večerní oslavě v Necropolis.







Pro milovníky statistiky tu máme opět na začátek pár čísel. Od 1.1. 2011 jsme vám na Cz Sanctuary přinesli 1244 novinek (což je o 29 víc než loni a dostali jsme se tak na průměr 3,41 novinky denně), upozornili vás na 43 akcí a udělali z nich 43 reportů, vyzpovídali 28 umělců, mezi kterými byla taková jména jako Apoptygma Berzerk, Steven Severin, Vendemmian, Merciful Nuns, Chrysalide, Conjure One/Delerium, Rome, Frank Vollman, Vigilante, John Foxx, Necro Facility a další). Nechybělo ani 21 recenzí, 4 články do "Gothic" a 3 příspěvky do rubriky "Média o goths".

Samostatnou kapitolou je pak společným úsilím mezinárodního týmu vytvořený a spuštěný prostor pro CZ/SK gothic kapely a DJe CZscene.cz

Kromě online činnosti jsme ale vytáhli paty i ven a uspořádali nejrůznější akce –  osmý GothicBrandejs, čtvrtou PostApo Party, v rámci Goth Rock Over Prague přivezli premiérově do Prahy Vendemmian, Merciful Nuns a Whispers in the Shadow, chybět nemohl ani tradiční Zombiewalk, v Praze i Brně jsme oslavili dvacetileté výročí XIII. století, kterým dělala doprovod australská gothic rocková legenda Ikon či němečtí Golden Apes, udělali jsme si radost uspořádáním koncertu Rome, uvítali jsme v Praze Franka Vollmana a Lucase Lanthiera s jejich projektem The Dirty Weather Project, připravili jsme vůbec první silvestrovský goth večírek (zítra vám napíšeme, jak se vydařil) a šestý Prague Gothic Treffen, rozdělený poprvé do dvou různých klubů. A ještě k tomu jsme byli u založení a udržení pravidelné měsíční Saturday Night Freezer party spolu s DJane Lyrel, DJ MUchacho R0b0tem dalšími kolegy. A taktéž jsme se na hromadě večírků objevili jako DJové. 

Nakoukněme ale ještě jednou do online čísel – k dnešnímu datu (31. prosince, 11:00) máme za uplynulý rok na CZ Sanctuary evidováno celkem 168 274 návštěv (čili nárůst o téměř tři tisíce oproti loňskému roku a průměrná návštěvnost příjemných 14 022 čtenářů měsíčně), nejúspěšnějším měsícem byl listopad s 15 983 návštěvníky, nejvyšší návštěvnost jsme zaznamenali 8. listopadu, kdy se na CZ Sanctuary podívalo 784 návštěvníků. A pro úplnost doplňme ještě počet zhlédnutí za rok, který činí 387 326.

Co bychom vám lhali, máme z těchto výsledků radost a tak vám opět musíme ze srdce poděkovat za vaši přízeň, která dává veškerému našemu snažení smysl. Právě díky vám totiž už teď víme, že i do příštího roku přichystáme další a další akce, další a další články a další a další překvapení.

A abychom to trochu odlehčili, šup sem s nějakými těmi legráckami.

 

iamsogoth_candyimsogoth_eldritch

imsogoth_happymealsimsogoth_black


Další prohlášení najdete na těchto stránkách, kde si můžete vytvořit i vlastní verzi.

Taky to znáte...?

tumblrliwnvotlbj1qf213g


Pokud jste na scéně noví, jistě vám pomůže názorný následující diagram:


diagramofagothgirl

 

A nic si z toho nedělejte, pokud si někdy budete ve světě připadat "jiní" – je to tak běžné i v říši zvířat...

gothgay

Přesto je dobré uvědomit si, kde končí realita a začíná sebeklam – však to znáte...

snyareality


A co by to bylo za Silvestra bez trochu hudby – račte si poslechnout řádně rozjuchanou verzi míchanice skladeb od Bauhaus, The Cure, NIN a dalších – poslouchat můžete zde.

No a na úplný závěr chceme vám všem (i nám samotným) popřát do roku 2012 především hodně energie, chuti něco dělat, kreativity a nadhledu. Naše poděkování jde samozřejmě i všem našim kolegům a spolupracovníkům, kteří nám v našich aktivitách stále pomáhají (Last One, Godefroi, JiSe, Lyrel, Beowulf, Krysa, Muchach0 R0b0t0) a vám všem, kteří chodíte nejenom na web, ale i na akce a pomáháte tak udržovat scénu při životě. Víme o tom a vážíme si toho. Tak se večer těšíme na viděnou alespoň s těmi, kterým se podaří dorazit.

I nadále ale platí, že hledáme šikovné nadšence, ochotné přiložit ruce k dílu na podporu tuzemské gotické scény – pokud máte dojem, že jste jedním z nich, ozvěte se nám na adresu redakce@sanctuary.cz, budete srdečně vítání.  

Váš Cz Sanctuary tým
(tedy Ezechiel, Nephilim, Paesant, Pavel Zelinka, Samgarr)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Sebeklam nejlepsi...
souhlasím.... ale teda pálenej absint zrovna můj Wunschtraum není :D
jen tak dal :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.