Newyorský kabaret míří do Prahy

Gentlemen and AssasinsUnikátní projekt Gentlemen & Assassins, v jehož středu bychom našli i polovinu legendárních Dresden Dolls, Briana Viglioneho, navštíví 6. března pražský klub Chapean Rouge.







 

Do Prahy se na začátku března v rámci evropského turné chystá projekt, který jste zaručeně ještě neviděli – říká si Gentlemen & Assassins a tvoří jej ostřílení pánové z New Yorku, které určitě budete znát. Dohromady se dali v říjnu loňského roku, ale na hudební scéně nejsou žádnými nováčky a samostatně (nebo se svými kapelami) sbírali zkušenosti na těch největších festivalech po celém světě. Pod uhlazeným názvem se skrývají:

Brian Viglione, jehož nejznámějším projektem jsou nepochybně Dresden Dolls, ve kterých působí jako bubeník. Kromě toho hrál také s newyorským swing-punkovým orchestrem The World/Inferno Friendship Society. Má za sebou vystoupení na takových festivalech jako Coachella, Roskilde nebo Glastonbury.

Elyas Kahn, jedinečný zpěvák a skladatel, svými fanoušky přezdívaný „Jeho královská výsost ve špinavém přestrojení“. Se svou kapelou Nervous Cabaret si zahrál po boku takových jmen jako Sonic Youth Amanda Palmer, Nouvelle Vague, nebo Coco Rosie.

Sxip Spirey se ve svých vystoupeních neobejde bez píšťalek, fléten, skleněných nádob a všech dalších zvláštních předmětů, jaké si dovedete představit. Kromě sólových vystoupení v Boston Symphony Hall doprovázel Dresden Dolls na jejich americkém turné, absolvoval festivaly v Austrálii, Skotsku, USA. Zajímavostí může být fakt, že skládal hudbu ke krátkým filmům, natočeným populárním sci-fi a fantasy autorem Neilem Gaimanem (zfilmována od něj byla např. kniha Coraline nebo Hvězdný prach).



Gentlemen & Assassins (House Concert in Kreuzberg Berlin)


Na turné doplní Gentleman & Assassins americký zpěvák a producent Martin Bisi. Ten se na hudební scéně pohybuje již od 80. let a není mu cizí oblast od indie/punku přes hip hop, rockový cabaret až po experimentální hudbu a avantgardu. Hudební studio mu pomáhal zakládat Brian Eno a od té doby produkoval Bisi desítky interpretů všech žánrů, namátkou třeba Herbie Hancocka, Swans, Lydii Lunch nebo Sonic Youth. Sám se hudbě aktivně věnuje a právě v jeho hlavě se zrodil nápad sestavit jakousi „super-skupinu“, neboli Gentlemen & Assassins.

Jednoduše - už tak dost jedinečné osobnosti se spojily, aby pro vás připravily show, která se nebude opakovat.

Gentlemen & Assassins (+ Prague Dead Souls)
6. března 2011 (start 20:00)
Praha, Chapeau Rouge (Jakubská 2)
Vstup: 150,- Kč na místě

 

Gentlemen and Assasins

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Wow, to je rachot...a co na to pouliční výbor?

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.