Emilie Autumn ze zdravotních důvodů ruší americkou tour

Milovníci victoriandustrialu a jeho hlavní představitelky Emilie Autumn mají možná stále v živé paměti zklamání ze zrušeného koncertu z počátku letošního roku. Autumn, která měla vystoupit v sobotu 13. února v Praze a o den později v Bratislavě, nakonec obě představení zrušila pouhé dva dny před konáním z důvodu aktuního onemocnění hlasivek (psali jsme tehdy zde).

Zdravotní obtíže se ale umělkyni zjevně nevyhýbají ani nyní, neboť oznámila, že je "s těžkým srdcem" nucena zrušit celé turné po severní Americe a přeložit jej až na leden 2011. Důvodem jsou opět zdravotní problémy.

Sama Emilie k tomu píše: "...namísto toho, abych si vyzpívávala srdéčko a házela šálky čaje tam, kam nepatří, se budu v následujících týdnech zotavovat z velmi nepříjemné operace čelisti (ano, té samé čelisti, kterou používám pro zpívání a hraní na housle – proč nemůžu mít třeba něco s nohou?). Nechci jít do žádných nechutných podrobností, ale pravdou je, že tuto operaci odkládám už několik let a poslední dobou se můj stav o hodně zhoršil – aktuálně nemůžu zcela otevřít ústa a čelist hrozí úplným vykloubením. Pokud se podle doktorů (které nemiluji) nepodrobím operaci ihned, hrozí mi vážné a nevratné poškození. Z tohoto důvodu jsem nucena jít okamžitě pod nůž a prodělat několikatýdenní rekonvalescenci. Proto bohužel musím naplánované koncerty odložit až na začátek příštího roku.

Všem, kteří budou trpěliví, můžu alespoň slíbit show, na kterou vyplatí čekat, včetně nových songů, které jsme vůbec níkdy nehráli žive (eeek!)."

Emilii přejeme brzké uzdravení a doufáme, že při svém "splácení koncertních dluhů" neopomene ani Českou republiku.


Emilie Autumn

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.