14.1.10: Okénko do hitparád

I v letošním roce bychom vám chtěli nabídnout ještě komplexnější pohled na scénu. Pokud vás zajímají současné trendy v hudbě u našich západních sousedů, možná vám přijde vhod nová rubrika "Okénko do hitparád", jehož úvodní díl máte před sebou.

Německé Deutsche Alternative Charts (DAC) jsou týdně sestavované žebříčky nejúspěšnějších skladeb na německé alternativní scéně. Jsou odrazem všech důležitých hudebních stylů v tomto žánru a na jejich sestavování se podílí 250 vybraných DJs a obchodníků s hudbou. Reflektují úspěšnost skladeb u publika, četnost jejich hraní v alternativních klubech i prodejnost v kamenných i internetových shopech.

Kompletní žebříčky najdete na webu www.trendcharts.de.

 

V uplynulém týdnu vévodil singlovému žebříčku nový singl In Strict Confidence "My Despair", který odsunul na druhé místo remix skladby "Rot" od [:SITD:]. Nejvyšší posun zaznamenali Heimataerde s novým singlem "Dark Dance" (ze 14. na 7.pozici).

 

Heimataerde - Dark Dance

 

TOP 5 singlů DAC (1.týden):

1. In Strict Confidence - My Despair

2. [:SITD:] - Rot (remix by Reaper)

3. Grendel - Chemicals + Circuitry

4. Velvet Acid Christ - Caustic Disco

5. X Marks The Pedwalk - Cenotaph

 

 

Na vrchol albového žebříčku se poprvé podívala novinková deska Faith and the Muse ":ankoku butoh:". Nově se na sledovaných pozicích objevují aktuální alba Kirlian Camera a Agonoize (9. resp.10. místo).

 

Faith and the Muse - Battle Hymn

 

Albová TOP 5 DAC (1.týden):

1. Faith and the Muse - :ankoku butoh:

2. [:SITD:] - Rot

3. Leaether Strip - Yes I'm Limited

4. And One - Live

5. Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.