The Eternal Fall

tef_sPo slovenské a ruské formaci Vám v dnešním dílu seriálu "CzS Doporučuje" představíme jeden darkwave/gothic rockový projekt ze Španělska, který budeme mít tu čest uvítat v říjnu i v našem hlavním městě...







O kapele:

Španělská darkwave formace The Eternal Fall sama o sobě říká: „Děláme přesně takovou hudbu, kterou potřebujeme vyjádřit – hrajeme to, co cítíme uvnitř. Samozřejmě, že jsme inspirováni velkým množstvím kapel, ale těžko bychom dokázali svou tvorbu nějak pojmenovat. Naše niterné pocity jsou na prvním místě, dávají vzniknout hudbě, a až po ní přicházejí na svět slova, které nám šeptá sama melodie.“ Mezinárodně uznávaný dlouholetý britský DJ a promotér DJ De’ath The Eternal Fall popsal slovy: „Hudba Eternal Fall zachycuje samotnou podstatu stínů, skrytou pod závojem temnoty, a dává jí prostor plout vodopádem klasické gotické kytarové hudby, která osloví fanoušky kapel, jako Corpus Delicti, Brotherhood Of Pagans, Vendemmian, Faith & The Muse, Nosferatu a podobně“.

Biografie:

Projekt The Eternal Fall vzniknul původně jako sólový projekt zpěváka, kytaristy a skladatele Sola v posledních dnech roku 1999. Formací prošlo postupem času pět dalších kolegů, z nichž se až roku 2001 stal David Tenza (původní i současný baskytarista TEF) Solovým plnohodnotným spoluhráčem. Sola a Davida někdy na živo doprovází studiový kytarista.


The Eternal Fall live in Paris - Death affair

Aktuální sestava:

Sol – zpěv, kytara, perkuse, klávesy
David – basa, klávesy, perkuse

Diskografie:

Za dobu svého působení vydala kapela úctyhodných sedm alb, několik singlů a dvě kompilace. Debutové eponymní album (nahrané na čtyřstopém magnetofonu) o třinácti tracích, vydali The Eternal Fall roku 2002. Následovala druhá (opět třináctistopá) deska „The Sadness“ o dva roky později, na které se již začal pozvolna vyčišťovat hudební rukopis formace. Po technicky lépe zvládnutých nahrávkách „The Path“ (14 skladeb) z roku 2005 a „To Darkness“ s patnácti stopami rok poté, se začíná ustalovat i zvuk kapely a The Eternal Fall dávají svým fanouškům první větší hit „ The Scar“. Zásadnějším milníkem se stává album „The Ninth Spere“ z roku 2007, na kterém lze najít 18 písní, jež začínají jméno Sola a Davida šířit i za hranice rodného Španělska.  Loňský počin „A Part Dies“ je, jak již sám název napovídá, ponořen do temné melancholie, která reflektovala tehdejší situaci uvnitř kapely. Zatím posledním přírůstkem do diskografie je letošní deska „Alone“, kterou TEF považují za dosavadní vrchol své tvorby. Prvních pět set kopií obsahovalo kromě sedmnácti hlavních písní i písňový bonus. Specifikou alba „Alone“ byla spolupráce ústřední dvojice - David nahrál všechny basové party za osm hodin, ačkoliv některé ze skladeb slyšel poprvé až ve studiu. Pokud byste však čekali, že tím se workoholismus The Eternal Fall nasytil, pletli byste se – kapela aktuálně nahrává další album…


The Eternal Fall - The Fear

Inspirace a vlivy

Hudba The Eternal Fall, i sami členové kapely, vypovídají o inspiraci především kořeny gotického hnutí, tedy kapelami jako Fields of The Nephilim, Bauhaus, Siouxsie and The Banshees, The Cure, Dead Can Dance, Faith and The Muse, a podobně.


The Eternal Fall - Das Angsthaus (vůbec první video TEF)

The Eternal Fall - klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

znej fajnove...
Mne právě taky zaujali :-)
Zaujali mě moc :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.