NA LISTOPAD PLÁNUJEME KONCERT TROJLÍSTKU LINEA ASPERA, ACTORS, DALHIA!

Zvát v dnešní době kapely a plánovat koncerty je tak trochu utopie, ale nehodláme s tím přestat a tím si zachovat naději na lepší zítřky.

Pokud pravidelně sledujete live stream Podroušení, nejspíš už znáte jména dvou kapel, které vám chceme přivézt. Ale i tak nebude na škodu si vše shrnout a představit také třetí projekt, který se týž večer představí v Rock Café. 

Linea Aspera se pražskému publiku premiérově předvedla na začátku roku 2020 v klubu Fuchs v rámci oslav narozeninové party Rare. Tehdy se Zoè Zanias a Ryan Ambridge znovu sešli po delší pauze a svůj návrat na scénu orazítkovali kompilací sebraných rarit "Preservation Bias". Fans si tak mohli pořídit studiovou muziku dvojice po dlouhých osmi letech, které tehdejší novinku dělí od data vydání eponymního debutu.

Radost ze znovuobnovení fungování Linea Aspera nakonec vyústila ve vydání druhé dlouhohrající řadovky s lakonickým jménem "LP II" a to je taky hlavní důvod, proč jejich plánovanou show navštívit. Dvojice nadále tvoří poctivý minimal wave, hraje si s analogovými udělátky a pokud jste, stejně jako armáda dalších posluchačů, propadli hlasu Zoè, nenecháte si jejich hypnotické vystoupení ujít.

 


Linea Aspera - Malarone

 

Podobně našláplo mají na scéně taky kanaďané Actors. Ti ve svojí tvorbě šikovně míchají postpunk, darkwave, synth pop a čert ví co ještě. Vrcholem jejich snažení je prozatím debut "It Will Come to You" z roku 2018 a o tom, že jim to naživo šlape skvěle, se mohli rok na to přesvědčit návštěvníci Prague Gothic Treffen.

Uvidíme, jestli k nám čtveřice z Vancouveru doveze i novou desku. Není to nemožné, protože od konce minulého roku postupně tasí singly s šikovně udělanými klipy. Ten nejnovější, v pořadí třetí, vyšel před pár dny a jmenuje se "Like Suicide". Do soundu se kapele vkrádají prvky osmdesátkových hororových soundtracků a rozhodně je na co se těšit.

 


Actors - Like Suicide

 

Jedné premiéry se i tak dočkáte. Z Paříže totiž dorazí dvojice Dalhia, která zastupuje tu nejsoučasnější tvář temné scény a ve svojí tvorbě míchá cold wave s hip hopem. Simon Vouland a Rachel Geffroy se dočkali vydání debutového EP "Hide My Face" a v pětici songů ukazují, že elektronická hudba stále nebyla vyčerpána. Jejich klipy navíc naznačují, že se bude na co dívat.

 


Dalhia - Sublimation

 

Držme si tedy palce, aby termín, stanovený na 19. listopadu, byl finální a konečný. Pro další informace a vývoj situace kolem data koncertu určitě sledujte náš web nebo FB event.

Linea Aspera (UK), Actors (CA), Dalhia (FR)
pátek 19. 11. 2021 od 20 hodin
klub Rock Café, Praha

předprodej vstupenek: bude oznámen

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kluci,plánovat můžete,to vám nikdo nebrání,ale to je tak vše.
Přesně jak říkáš, ale přijde nám to lepší než nedělat nic. Tak uvidíme, kolik se toho podaří udělat, budeme si držet palce.
A budete požadovat testy a očkování? či covid pasy apod???
V půlce května těžko říct, jak bude vypadat situace v listopadu a co si na nás vymyslí. Nicméně budeme požadovat jen taková opatření, která od nás budou požadovat vládní předpisy a která budou nezbytná k tomu, aby koncert vůbec mohl proběhnout. Jaká to budou, to je zatím asi dost ve hvězdách. Budeme informovat.
Pokud to bude očkování,covid pasy a další diskriminační opatření,tak nejen Vám nezbývá popřát at máte hodně návštěvníků.Já se v tomhle případě těmhle diskriminačním praktikám nepodřídím,tak nekspíš přestanu za těchto podmínek na akce chodit a jistě nebudu sám.Bohužel.
Jak bys to řešil ty?
Občanskou neposlušností.Pouštěl bych diváky tak jako dosud,bez diskriminace a dělení na očkované-neočkované,covid pasy-bez covid pasů,testované-netestované. A nebo bych ty akce nepořádal. To je pouze začátek.Kam až to zajde se dá vydedukovat.Ale to už je na dsikusi jinde.
LOL!!!
Taky už nebudu chodit na akce,pokud budou platit šikanozní pravidla.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.