Dubnové strašání

Duben nabízí opravdové aprílové počasí, rozvolňuje se hodně pozvolna a na čtení je tudíž pořád času víc než dost.

Momentálně člověk musí tak trochu hledat, čím potěšit horové fandy. Tento měsíc dokonce nevyšel ani žádný King, což je nevídané. Ale nebojte, my už něco vyštracháme!

I pro filmové fanoušky může být poměrně velkým lákadlem román Joshe Malermana "Malorie". Nejde totiž o nic jiného, než o přímé pokračování hitu "V pasti" (nebo taky "Bird Box"). Stejně jako u první knihy je vydavatelem Fobos.

"Malorie začíná tam, kde Bird Box skončil, ve Slepecké škole Jane Tuckerové. Malorie zde se svými dvěma dětmi, Tomem a Olympií, stráví klidné dva roky. I zde se však odehraje tragédie, když dovnitř vniknou tvorové stejně jako do domu v ulici Shillingham. Malorie musí se svými dvěma dětmi opět uprchnout do děsivého nového světa. Jak přečká nástrahy výchovy dvou svéhlavých dětí ve světě, kde jsou nezbytné nekonečné zákazy a omezení?

Dokáže je ochránit před tvory i zlými lidmi? A když jednoho dne zaklepe na její dveře cizí muž a přinese jí zprávy, o jakých se jí ani nesnilo, odváží se vydat do neznáma znovu? Tentokrát hraje Malorie hlavní roli. Se svými dětmi stane tváří v tvář nebezpečí a musí se utkat se svými nejhoršími obavami – těmi ve svém nitru i těmi v okolním světě."

 


Fobos drží hororový prapor statečně nad hlavou a chrlí romány australské spisovatelky Darcy Coates s nebývalou kadencí. Zdá se, že si svoje čtenáře našla a to je jedině dobře. Momentálně si můžete pořídit další výlet do strašidelné ratejny "Záhada domu Marwicků".

"Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře… ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil.

Do domu se právě nastěhovala nová majitelka, Anna. Navštívila jsem ji, abych ji před budovou varovala. Nečekala jsem, že se z nás stanou kamarádky, ale osud tomu chtěl jinak. Teď, když se dům u Marwicků probouzí, poprosila mě, jestli bych u ní nezůstala přes noc. Nikdy jsem neměla v plánu se s budovou nebo její pomstychtivou, mrtvou obyvatelkou zaplést. Teď ale musím Annu zachránit… než bude pro obě z nás příliš pozdě."


 

 

Nějakou tu záhadu si pro nás připravila taky Kat Ellis, které u nás vyšel román "Prokletí Harrow Lake". Mělo by se jednat o young adult horor založený na skutečných událostech. Vydává jej #booklab - odnož Slovartu, která by se měla specializovat právě na young adult a new adult.

"O Harrow Lake ví Lola první poslední. Její otec tam natočil Lelka, kultovní hororový snímek. Lola ví, že pod lunaparkem se rozkládají jeskyně, že kvůli sesuvům půdy se zřítil kostel i se hřbitovem a že v lese roste strom, na kterém visí lidské zuby. Ale o temné minulosti zapadlého městečka nebo o tajemstvích vlastní rodiny nemá ani ponětí. Teď, když se octla v Harrow Lake, se snaží najít odpovědi. Jenže někdo, nebo něco, sleduje každý její krok."

 

 

Je třeba srovnat jeden rest, neboť nám minulý měsíc uniklo české vydání nejnovějšío díla hvězdy slovenského hororu -  Jozefa Kariky. Jeho "Smršť" k nám přineslo Argo.

"Noční jízda autem, okolo jen tma a liduprázdná pustina. A za tebou se žene vražedný, děsivý přízrak stařeny v pohřebních šatech, který je blíž, kdykoli zastavíš. Stačí chvíle, a máš ji zase v patách.

Fenomén halného větru je v Polsku dobře známý a zdokumentovaný. Když fouká, stoupá počet násilností, nehod, vražd i sebevražd. Jak ale tento vítr souvisí s nebezpečným silničním úsekem na úpatí Západních Tater? A má něco společného s přízrakem stařeny v černém svrchníku, sukni a šátku na hlavě, který se tam zjevuje?

Hrdinové nového mysteriózního thrilleru známého slovenského spisovatele Jozefa Kariky, autora bestsellerů Trhlina, Strach nebo Tma, zažívají tu nejhorší noční můru."

 


Na konci měsíce dubna se dočkáme taky duchařské detektivky z pera Veroniky Fiedlerové "Pozdravy záhrobí". Veronika se už čtenářům představila několika povídkami, ale tahle novinka, kterou vydává Golden Dog, je její románovou prvotinou.

"Pracovní náplní Benedikta Klausnera je odhalovat pojistné podvodníky. K jejich dopadení používá neobvyklé metody – vidí do minulosti a rozmlouvá se záhrobím. Své schopnosti úspěšně tají až do chvíle, kdy podnikatel Mlynář zabije svou dobře pojištěnou manželku. Usvědčení vraha pak přestává být otázkou peněz a stává se pro Benedikta osobní záležitostí."

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

ivo fencl - gotická kobka (2013 https://www.cbdb.cz/kniha-76942-goticka-kobka-goticka-kobka

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.