Report z Horror Vacui, The Bellicose Minds

 V pražském klubu Underdogs, který nedávno hostil PGT, se opět proháněli netopýři. Byť účast samozřejmě nebyla ani zdaleka taková, bylo fajn vidět po tak krátké době zase známé tváře.

Horror Vacui, The Bellicose Minds, Hrobokop, Uncle Grasha´s Flying Circus
6. 9. 2018, Praha, Underdogs´


Prvním vystupujícím večera byl nosiově ambientní jednočlenný projekt Uncle Grasha’s Flying Circus. Na první pohled se člověku vybavil Tábor Radosti. A to díky masce a rouchu, které měl vystupující na sobě. Hudebně se z mého pohledu jednalo o poněkud rozháraný mix noisu a ambientu, který nebyl ničím originální. Snad maximálně použitím zbytečných, sluchovody týrajících petard. Tento „vylepšovák“ jsem opravdu nepochopil. A je škoda, že nebyly víc využity perkuse, které byly na podiu. Pasáž, kdy se na ně hrálo, mi přišla nejpovedenější.


Další na pořadu byla metalovocrustová úderka s okouzlujícím názvem Hrobokop. I přes originální jméno se jednalo o průměrný bordel, který byl doprovázen hned dvojící zpěváků. Nebylo to špatné, ale sedlo by mi to na trošku jiné akci. Takto jsem se po pár písničkách vydal odpočívat na kavalec v očekávání věcí příštích. 



To následující spolek už byl mnohem více dle gusta přítomných netopýrů. Trojice z USA The Bellicose Minds se prezentovala celkem civilní image bez výrazného líčení a oblečení. Kapela si navíc nelámala hlavu s nějakou složitostí a dle hesla „v jednoduchosti je síla“ prala do lidí jednu temně punkovou skladbu za druhou. Netrvalo dlouho a pod pódiem se udělal celkem pěkný kotlík. Povedený koncert.



Italští Horror Vacui, kteří míchají deathrock a postpunk u nás nejsou neznámou smečkou. Avšak mně se doposud vyhýbali. Poslech jejich nového alba „New Wave of Fear“ mě navnadil, že by to mohla být dobrá show. Na rozdíl od předchozí kapely se jednalo o pěkně vymóděné záhrobní punkáče, kteří ubrali na rychlosti a přidali na atmosféře. Opět se vytvořil pěkný kotel, který pařil od začátku do konce. Byl to velmi dobrý koncert a dle reakcí v okolí si to mysleli i další návštěvníci. Po koncertu začala EBM afterparty pro všechny, kterým se ještě nechtělo domů, nebo neměli dost.

Fotoreport obstaral Murhaaya, děkujeme!

  

Fotogalerie

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.