PŘEDSTAVUJEME PRVNÍ ČTVEŘICI VYSTUPUJÍCÍCH XIX. ROČNÍKU PRAGUE GOTHIC TREFFEN!

Letošní PGT je historií, pojďme se začít těšit na další edici.

English version here.

Intenzivní ve všech směrech. Tak by se dal popsat letošní ročník Prague Gothic Treffen, alespoň podle nás. Chtěli bychom předně srdečně poděkovat všem vystupujícím, kteří předvedli skvělé výkony a samozřejmě hlavně chceme poděkovat i vám, návštěvníkům. Bez vás by totiž atmosféra PGT nebyla taková.

A protože jsme letos (poprvé v historii akce) měli vyprodáno, o to víc se budeme snažit, abychom v příštím roce eliminovali nedostatky a dokázali vám nabídnout zajímavý line-up i doprovodný program. Abyste měli důvod se na PGT zase vracet a odnesli jste si z něj jen příjemné vzpomínky. Uvítáme všechny vaše názory a připomínky, co podle vás bylo dobré nebo co se podle vás nepovedlo. Do komentářů pod článkem nám pište, který z účinkujících vás nejvíc potěšil svým výkonem, samozřejmě nás zajímají i vaše tipy na umělce, kteří by se podle vás měli v budoucnu na PGT objevit. 

Když jsme v neděli krátce po sedmé hodině ranní končili afterparty letošního Prague Gothic Treffen, už se nám hlavou honily myšlenky na to, jak další PGT vylepšít. S detaily vás budeme na našem webu průběžně seznamovat, tady je první info:

Stejně jako v minulých letech, i tentokrát jsme PGT naplánovali na poslední srpnový víkend, takže si zapište do svých deníčků, že XIX. Prague Gothic Treffen proběhne ve dnech 30. a 31. srpna 2024. Pokud jste byli pozorní a během letošního ročníku jste pročetli program až do konce, objevili jste kromě připravovaných podzimních akcí také jména čtyř vystupujících, která jsou potvrzena pro příští rok. Pojďme si je nyní trochu podrobněji představit.

Mnichovskou formaci Rue Oberkampf založili v roce 2016 tři mnichovští DJs, Michael Mair, Damien De-Vir a Julia de Jouy. Jejich hudba, spojující hypnotické osmdesátkové pozlátko s atmosférou tanečních sálů techno éry a doplňovaná Juliinými vokály v němčině, angličtině či francouzštině, si díky singlům a první desce "Christophe-Philippe" rychle našla svou oddanou skupinu příznivců. Opravdový rozruch ale nastal po vydání výborné loňské desky "Liebe", ostatně hned tři z našich pěti redaktorů ji pasovali mezi nejlepší desky uplynulého roku. Rue Oberkampf se stali vyhledávanou koncertní atrakcí a s velkou radostí vám je premiérově představíme také v České Republice. Doporučujeme tmavé brýle, protože stroboskopem se nebude šetřit.

 

Postpunkový kvartet Raskolnikov se v Praze objeví po šesti letech. Francouzsko-švýcarská formace vznikla v roce 2015, původně ještě jako trio. Vhoďte do kotlíku jako základní surovinu postpunk, notně okořeňte hutným shoegaze, povařte se silným extraktem z coldwave a servírujte nejlépe naživo, spolu s existencialistickými texty o hořkosti bytí a nemožnosti vykoupení, přesně v duchu jmenovce ze slavného Dostojevského románu. Ostré riffy a podmanivé melodie kapela zhmotnila do tří alb a výběr toho nejlepšího vám představí na nadcházejícím PGT. Těšíme se!

 
Za počátky dalšího potvrzeného vystupujícího musíme nazpět až do roku 1992, kdy v Německu vznikla darkwave formace In Mitra Medusa Inri. Do úzké špičky svého žánru je katapultovala hned první deska "Long Forgotten World". Kapela se během své existence potýkala s řadou personálních změn a dočasných rozpadů, ale v průběhu let stále vysílala do světa velmi dobré nahrávky, jako např. "Darkness Between Us" (2003). Na plnohodnotnou řadovou desku už sice čekáme bezmála jednu dekádu, ale třeba nám IMMI při své české premiéře představí některé nové skladby.
 

 

Z opačného konce temného hudebního spektra přijedou svoji show odehrát italsko/britští technoindustriální rohatci Alien Vampires. I v tomto případě se bude jednat o první vystoupení kapely v našich končinách. Nysrok Infernalien a Nightstalker už společně řádí na pódiu dvě desítky let a za tu dobu stihli vyprodukovat šest alb, slušný počet singlů a EP a celou řadu remixů pro své hudební kolegy. Očekávejte nekompromisní harsh electro/industriální show s explicitními a perverzními texty, prostě vše, co k životu potřebuje každý Pokémon. Pokud se rádi v hledišti zapotíte, tohle bude ten správný moment.

 

Tohle samozřejmě zdaleka není vše, co pro vás na XIX. Prague Gothic Treffen chystáme, další várku vystupujících zveřejníme ještě v letošním roce. Vedle toho pracujeme také na doprovodném programu a několika dalších novinkách, se kterými vás seznámíme zase příště. 

Vstupenky na PGT seženete od zítřka exkluzivně v předprodejní síti GoOut, kde je aktuálně zakoupíte za cenu 790,- Kč (+ poplatky sítě). Tato speciální předprodejová cena bude platná pouze pro prvních 50 vstupenek, nejpozději do 31.09.2023. Po vyprodání tohoto množství (nebo od 1.10.2023) se cena vstupenek bude navyšovat. Stejně jako v minulých letech je cena lístku platná na oba dny, denní vstupenky nebudou v prodeji.

 

XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
30. - 31. srpna 2024, Praha
live: Rue Oberkampf (DE), Alien Vampires (IT/UK), In Mitra Medusa Inri (DE), Raskolnikov (FR/CH), more TBA.
Předprodej: 790 Kč + poplatky (early birds - GoOut.cz), startuje od 29.8.2023 od 8:00 hodin.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.