Blixa Bargeld a Teho Teardo přijedou v prosinci do Prahy představit nový společný materiál

Frontman Einstürzende Neubauten a italský skladatel se po sedmi letech vrací koncertně do Prahy.

Fanoušci Blixy Bargelda a Teho Tearda se ke konci letošního roku dočkají několika novinek: vyjde album se záznamem legendárního koncertu z roku 2022 v Silent Green, starého krematoria v berlínské části Wedding. Připravují nové, zatím nepojmenované, EP - možná jako předzvěst nového alba. A vyjedou také na evropské turné.

Slibují, že v rámci něj zahrají na koncertech rovněž nové skladby - z výše zmíněného EP, dále temnou skladbu Bisogna Morire, známou jako Homo Figuit Velut Umbra (Man flees like a shadow), dále kompozici Starkregen, Rimangono (Stay remaining!) z poválečné doby, která vznikla před pandemií covidu, Dear Carlo, kterou Blixa Bargeld napsal díky korespondenci s italským astrofyzikem na téma povahy vesmíru, nebo Initial impressions look promising, která ukáže, že prostor mezi hlasem Blixy Bargelda, jeho lyrickým světem, a komplexními aranžmá Tearda získal ještě větší hloubku.

A teď to nejdůležitější - termín pražského vystoupení - 8. prosinec, pražský Palác Akropolis! Pořádel koncertu, agentura 10:15 Entertainment, už vypustili do světa předprodej lístků, a to v síti GoOut v cenové hladině 950-1290 Kč (plus poplatky).

 

Teho Teardo - Veste del sentimento (feat. Blixa Bargeld)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.