Představení aneb moje cesta ke goth stylu

Zar se rozhodl podělit se s ostatními čtenáři CZ Sanctuary o svůj pohled na gotickou scénu
Každá cesta má svůj začátek i ta moje k vám.

Člověk, který kulhá slyší od ostatních lidí mnoho věcí....nakonec se naučíte je ignorovat, ale někde v hlouby duše je nenávidíte. Nenáviděl jsem až nakonec se na mých rukách objevila jejich krev. A já se začal prát. Nikdy jsem to tak nechtěl, ale oni mě k tomu donutili.

Od svých devíti let jsem začal s bojovými sporty. Vystřídal jsem zápas, box a nakonec skončil u šermu. Ten v sobě pojí vše co jsem dělal předtím. Alespoň ve skupině kde působím.

Zdánlivě to vše nemá s Goth stylem moc společného....Zdání však klame.

Několikrát jsem se setkal se skupinkami lidí co rádi vyhrožují......A nakonec i neustálé zabývání se bojem Vás nutně přivede k tomu kde vše končí a to ke smrti.

Snažím se jí pochopit a přijmout takovou jaká je. A to mě přivedlo k Vám. Není to však jen to, ale mnohem více. Nemám rád konzum a módní trendy, házení lidí do pytle jen podle toho jak vypadají aniž by někoho zajímalo jací vlastně jsou.

Móda. Co to vlastně je? Zvláštní jak si lidé ten pojem otočili. Obléknou si na sebe cokoli hlavně aby zapadli a nelišili se. Já vždy věřil tomu, že ne šaty dělají člověka, ale člověk dělá šaty.

Naše oblečení a to jak vypadáme by mělo odrážet to čemu věříme a jak se cítíme.

Schováváme se pod rouškou tmy abychom se jim vyhnuli. Jako by jsme mi byli ti špatní. Pokřikují na nás. Oni a ne my na ně. Zvláštní je také to, že čemu se ve dne smáli je v noci děsí. Moc rád chodím po nocích v černém. Cítím pak ten strach když potkají někoho jako já uprostřed noci. Znáte ten pocit, že?

Ve dne jsme stíny, které se ztrácí...ale v noci když splynem...

A právě pocitu jednoty a soudržnosti si na naší subkultuře vážím nejvíce. A myslím, že bychom se měli držet pohromadě. Protože o samotě jsme slabí....Ale bude-li nás mnoho...

Máme svůj styl a každý svou víru. Často nás mají za vyvrhele a sektáře. Zvláštní. Velkou část Gothů co znám k tomuto stylu přivedlo právě to, že nedokázali zapadnout jinam. Prošli šikanou a posměšky i když se snažili přizpůsobit. Vypadali "normálně" ale oni je stejně nepřijali. Protože jejich mysl byla jiná....

Říká se o nás, že nemáme rádi život. Pokud můžu mluvit za sebe není to pravda. Jen chci žít mezi lidmi, kteřínesoudí co nosím a zda zapadám. A neohání se slovem "normální"

Já to slovo nesnáším....kdo může říct, co to znamená.....tvrdit jsi nemocný když se odlišuješ a nevypadáš jako my? Praví my ti pomůžeme.....zapadnout. Budeš zdravý a vypadat jako my. Zemřeš se svými myšlenkami uzavřenými v hlavě.....ale budeš normální....zapomene se na tvé jméno i na tvé činy. Budeš jen další zrnko písku nic víc.

Zvláštní ta naše společnost. Nechce nás a když se sami stáhnem a držíme spolu také není spokojená....Tolik věcí co člověka přivedou ke Goth stylu.....city, zklamání, postoj.....

Velice by mě zajímala vaše cesta pokud se o ní chcete podělit. Pište, pište, pište.....

Zar

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Hezké... Skoro jako příběh z nějaké dávno ztracené romantické knihy.<br /><br /><br />Zvláštní je, že mě se zdá, že od té doby, co se zabývám tímto stylem, se ke mě okolí chová MNOHEM tolerantněji než v době, kdy jsem ještě byla diskant. Teď opravdu nemůžu říct, že bych měla s lidmi problémy... Někteří občas sice pokřikují, ale většinou jsou to výkřiky myšlené v dobrém (jako například - jééé, ahoj čarodějko! nebo heeeee, dobrej styl! :-D ).
**Prosímvás - jak se tady dělá něco jako odstavce?**
Addelaide: To je opravdu velice zajímavé, já netušil, že někdo, kdo poslouchal třeba Nelly Furtado ( i když to neni disko) může mít najednou rád něco takového jako je třeba Sopor Aeternus. Tím neutočím, jen je to nezvyklé no, tak se divim:-)
Tak takových příspěvků bych zde doporučoval uvádět víc. Už proto, že se v něm nehovoří o tom, co naši subkulturu obklopuje nebo čím se prezentuje. Hovoří se zde o myšlení, názorech a naší duši. O tom kým jsme. A to je důležité. Narozdíl od dohadů jaká hudba je a není goth, jaké oblečení je a není goth. Goth se jako goth rodí. Záleží pouze na tom, zda si tuto skutečnost uvědomí. To jestli ho k tomuto stylu přivede hudba, umění apod. již není podstatné. Podstatné je to, co je uvnitř nás. Dovolím si citovat autora tohoto příspěvku: "Ve dne jsme stíny, které se ztrácí?ale v noci když splynem? ". To je to, co nás spojuje.<br />Jinak už jsem zde někde uváděl, že mou vstupní branou ke goth subkultuře byl Dark Art. Takže to již nebudu rozvádět. Jen poděkuji autorovi za skvělý příspěvek. Díky.
[4]nepřijde ti ta hláška že "goth se jako goth rodí" už trochu klišé a hlavně naprosto nesmyslná?Člověk se může narodit jako černoch či jako běloch,taky se člověk může narodit například s genetickou poruchou či dispozicí atp,ale určitě se nemůže narodit jako goth.Pokud tedy není gotika geneticky dána což pochybuju...
No možná ano... Možná by se měla pozměnit, aby dávala nějaký smysl pro případ, že by to někdo bral tak doslova jako ty. Rozhodně ale má každý z nás vrozenou schopnost vnímat okolní svět nějakým způsobem. Tedy, že každý ho vnímá trochu jinak. Což nás zejména během dospívání hodně ovlivňuje. A právě na základě tohoto jsme takový jací jsme.
Blackeye-> No, je to tak :-D Sice jsem nikdy nebyla takej ten TRUE diskant, byla jsem tak nějak spíš neutrální, ale to víš, ta hudba byla všude kolem mě, tak jsem jí taky poslouchala, to oblečení bylo všude kolem mě, tak jsem se tak oblíkala taky ;-) <br /><br />Až jsem prostě jednou narazila na metal, zjistila jsem, že se mi to vlastně líbí a od toho se to celé pak začalo odvíjet s tím, jak jsem hledala nové informace a nacházela nové stránky, souvislosti a tak :-)
Ano, člověk se nerodí Goth, ale rodí se s určitou povahou, s povahou která ho buďto odsoudí v "životu" nicotnosti většiny, či k pravému životu ve stínu, kdy splývá s nocí. je odsouzen společností, ale žije. Žije, a to je to hlavní, žije svým vlastním plnohodnotným životem.
zajímalo by mě, proč se neříká, že člověk se už rodí jako punkáč, metalista, waver ...
Addelaide: Samozřejmě chápu, jen jsem si to trochu nedokázal představit no :-). Já osobně jsem disko komunitou vdycky pohrdal, ani nevim proč, bylo to mnohem dřív, než jsem se dostal ke gothice, tudíž z jejich strany to nemohla být taková ta omílaná (snad hlavně mnou omílaná) zaujatost:-) přesto jsem s těmito lidmi neměl dobré zkušenosti, za vším jsem u nich viděl faleš, i když vím, že takoví nejsou všichni, nemám s nimi dobré zkušenosti, není to nic pro mě...A taky musím říct, že jsem byl tímto živlem přímo obklopen, když jsem byl mladší, ale ostatní mi byli ukradení, ale nemůžu říct, že jsem se nikdy necítil sám.<br />Jinak mé hudební začátky...Offspring, Metallica, Era, Apocalyptica, Nightwish at si každej říká co chce, i H.I.M mají u mě místo....dále Cradle of Filth, Dimmu borgir a další...potom samozřejmě gothic rock, The 69 eyes (snad moje první gothic rocková skupina) Clan of xymox (ty mám opravdu moc rád) Sisters of Mercy atd...Moc rád mám hudbu Lacrimosy, Darwave Sopor Aeternus... Poslední dobou mě ale čím dál víc baví industriální záležitosti jako Nine Inch Nails, Deathstars, Gothminister, Suicide Commando, Wumpscut (zvláště jejich poslední album, písnička Dear ghoul) ale to už jsem se nějak rozepsal zase hehe :-)
Moje cesta ke goth kultuře byla poněkud trpší prakticky nebjt toho že se naši celej život hádali a nebejt toho že si mě pak přetahovali tak nezkejsnu na internetu a nepodaří se mi omylem najít vampirefreaks ovšem ani po tom nemůžu říct že by se mi ot líbilo jako celek pouze jsme mel apson co poslouchat prože me to k electronicke hudbe vždycky tahlo tak povětšinou sjem posloucahl ze sekce electro ovšem zalíbil se mi i industrial a právě pomocí toho jsem do dark community "veplul" abych to shrnul v industrialu sjem se našel ono vtom bylo trochu více souher náhod hlavně kdybych jednoho dne se nerozhodl nezajít do školy tak nidky nepotkám jednu osobu která mě přes metal a anime dostala k jedny hře a přes tu hru bych se nedostal ke své současné lásce nebudu to rozpisovat ale v tom co jsem teď vidím strašně moc souher náhod takže doměnku že se člověk rodí s povahou která mu určí jeho způsob života za vcelku oprávněnou
Zare, moc hezky píšeš.
Moje cesta ke gothice:<br />Už když sem se narodila, nikoho sem neměla ráda, nikdo neměl rád mě, nikdo mi nerozumněl a nechápal mě, byla sem jiná. A tak to bylo celej život a pak sem sedla k internetu a přečetla jsem si, že sem se narodila goth.<br /><br />Ezzi sorry ale musela sem :-(
[9]protože to je stejná blbost jako že se člověk rodí goth...už na střední jsme se v biologii učili že se člověk může mít krom zmíněné genetiky vrozený temperament,ale ten lidi nerozděluje na punks,goths,skins atp....<br /><br />Dryu:jak trefné...
Já nechápu, proč ti "zasvěcení Goths" musejí vždycky na všechno reagovat takhle pitomě. Chovají se uplně stejně, jako ti GHOTICI, akorát že z druhé strany - ta "děcka" se snaží za každou cenu být DARK, a ti "zasvěcení" se zase za každou cenu snaží být kdesi daleko před ostatními a ukazovat, jak oni jsou ti jediní správní. <br /><br />Pak někdo, kdo prostě jen napíše svůj osobní náhled, se setká jen s výsměchem a dozví se, jakej je to idiot. Tohle mě vážně hrozně mrzí, o to víc, že tenhle Zarův příspěvek nepatřil mezi to, co tady VELMI 'COOL' POZNAMENALA DRYU <br /> :-?
Dryu si delala legraci, ni?<br /><br />*******<br />Jinak ja se omlouvam, ale neustale poslouchat jak ze clovek "rodi" jako goth....to je vylozene ubohe. Copak vy nejste HRDI na to kam jste se postupne ve vsech smerech DOPRACOVALI? na to...co jste ze sebe VYTVORILI...jaky svetovy nazor jste si POSTAVILI? samozrejme ze jsme to neovlivnili sami...kdybysme nemeli milion vjemu ktere nas od dne narozeni ovlivnuji a meni, byli bysme akorat tak voftomila zviratka, tot vse. kazdej se narodil s ruznym charakterem, ale kdyz se podivate do sceny na ty vsechny povahy, nemyslim ze by bylo neco jako "univerzalni goth", neco vrozeneho. Pro me osobne je jeden z hlavnich duvodu proc ocenuji tuhle scenu, ze se rada pohybuji mezi lidmi, kteri chteji dojit "**za hranice**", kteri maji hlad po vedomostech ktere se neuci ve skole, po hudbe ktera neni na MTV, po umeni ktery neni vsude po ulicich, atd atd atd. Zase tolik bych to s tim "*byt jiny*" nehrotila, ackoli to je osobni. Myslim ze jen chceme byt kvalitnejsi, trosicku 'lepsi' nez ostatni, a kdyz se to spoji se spolecnym estetickym citenim a vkusem, mate goth. To je ale spousta...a celozivotni...prace a vyvoje. Proto 'narodit se' jako goth beru jako blbost a skoro az urazku. osobnosti se nerodi, osobnosti se musi, subkultura nesubkultura, vyvinout.
[16]za tohle máš můj obdiv
[15]je to smutné ale v tom musím souhlasit s Ančovičkou.Neustálé předtřásání o "narození se gótem" zavání jakýmsi specifickýkm kultem nadčlověka,přičemž někteří lidé to tak i prezentují-"narodila jsem se goth,mám mnohem hlubší smysl pro estetiku než ostatní,jsem něco víc než ostatní a proto mě nemají rádi...".Kde tohleto najdeš?Nietzche,Hitler...u členů královských rodin,kteří "se narodili s modrou krví,předurčeni vládnout"...Ne,promiň,klidně si mysli že jsem arogantní hovado nebo co chceš,ale těmhle hovadinám přizvukovat ani mlčením tichý souhlas dávat nebudu.A to nemá žádnou souvislost ani s gotikou ani se mnou,pochop už sakra že člověk se rodí člověkem,toť vše
[18]<br />tak to jo... hmm já si teda jak nadčlověk nepřipadám... občas spíš jak podčlověk... ale to tu rozebírat nebudu.<br />Zcea s tebou souhlasím... gothicem se člověk spíš vyvine, pod vlivem různých okolností a vlivů... nikdy bych neřekl, že jsem se jako goth narodil...
[15]Sorry Addo, ale já jsem COOL nepoznamenala. A vůbec to nebyla reakce na článek, ale komentáře pod ním....jen sem shrnula jejich obsah.<br /><br /><br />[16]jj sarkasmus to je věc :-)
Lidičky lidičky.........Vy se mi tu hádáte... :-( I já se musím přiklonit k názoru, že člověk se Gothem nenarodí, ale musí se jím stát. A podle mě není skutečný Goth nikdo kdo se tím ohání. Stjně jako se nikdo nestane šermířem tak, že má meč. Protože to musí být ve Vás. Je to cit. Vnímání světa. Nejsme víc. Jen se na některé věci díváme jinak. Neexistuje jednoznačná definice Gotha. Pro mě je hlavní ochota naslouchat smýšlení druhých. Což se z dnešního světa vytrácí. Právě toho si cením na Goth lidech. Ale poznal jsem spoustu takových lidí a každý je jiný. Někteří jsou mi bližší a s jinými si nemám co říct. Jako všude ve světě. Ale je to právě ta TOLERANCE vůči smýšlení a vzhledu, které si na většině Gothů cením nejvíce. Ale to už zaznělo v článku.
Addelaide C. napsala: "Chovají se uplně stejně, jako ti GHOTICI, akorát že z druhé strany ? ta ?děcka? se snaží za každou cenu být DARK, a ti ?zasvěcení? se zase za každou cenu snaží být kdesi daleko před ostatními a ukazovat, jak oni jsou ti jediní správní."<br /><br />Ano. Jakkoliv ti "zasvěcení" třeba můžou mít v mnoha věcech pravdu, což nikdo nepopírá (nebo aspoň já ne), tak mám bohužel úplně ten samý pocit...
Hmmm... jsem tu zapříčinil hádku... Takže ještě jednou především pro tebe Shadow: uznávám že tato formulace, o které tu vlastně celou dobu diskutuješ, je přinejmenším nešťastná. Asi jsem to tedy napsal ne zrovna nejlépe a určitě jsem to nemysle tak úplně doslova. Ale také se tu nehodlám omlouvat nebo vymlouvat. To, jak jsem to myslel jsem doufám v mé druhé reakci na tvůj názor snad vysvětlil a doufám, že dostatečně. Jinak Addelaide C. tu vlastně za mne již napsala, že nechápe ty "zasvěcené Gothiky". Já také ne. Hlavně tu jejich horlivost, s jakou ukazují nám nezasvěceným, jako cestou jít, co si myslet a hlavně jací jsme pitomci, když, když něco napíšeme a ono jim to zrovna moc nesedí.
[23]a já ti opakuju to co jsem napsal výše-v tomto nejde vůbec o gotiku.Nevím co tedy zcestně píšeš o zasvěcených a nezasvěcených či o horlivém ukazování cesty ke gotice když to s tím nemá nic společného..To co jsem napsal bych napsal každému kdo by tvrdil podobnou hovadinu v jakémkoli směru,jak podotkl V.O.F. například o punku,metalu,hippies nebo technařích...jestli se tě tedy tak hluboce dotknul můj názor-tedy že se člověk rodí malý,plešatý a růžový,se dvěma rukama,nohama,hlavičkou a s určitou genetickou výbavou a zdá se ti naprosto neakceptovatelný a pochybený,tak se ti hluboce omlouvám...<br />A přestaň vše brát smrtelně vážně a jako otázku cti.Toto je internet,nikoli realita ;-)
Nedotknul... A rozhodně to neberu smrtelně vážně... Jen jsem napsal nějaký názor... A zdá se že se blbě vyjádřil... Mno... Čímž bych ukončil tuhle nesmyslnou debatu... Nebudeme se tu přeci dohadovat...
Zdá se mi, že i na tvých myšlenkách je mnohé......a rozhodně na ně máš právo. Já si myslím, že nikdo by tě neměl za ně odsuzovat. Každý máme svojí cestu. Chci ti taky poděkovat za pozornost, kterou jsi věnoval mému článku a za slova chvály. A ještě něco: Ber to vážně. Já si myslím, že ty to vážně bereš. nezříkej se toho jen protože někdo nesouhlasí....
hmm zajímavá debata... Kdo by řekl, co způsobí jeden článek o tom, jak se jeden chlapík... tedy Zar... dostal ke stylu gothic 8-)
hm hm hm ctu to tady a opet se nestacim divit jak se dokaze gothicka scena hadat mezi sebou a kazit si den :-( chapu shadowa i chapu addu oba maji pravdu a nejlepe to shrnula za vsecky ancovicka a myslim ze s ni se nikdo nehada neni to divne? neni proto ze kazdicky musi uznat ze ma pravdu stejne jako shadow ale dokazala to zdelit tak ze tim ani nikoho neurazila to ma pravdu adda ze se tady z rad tech samozvanych zasvecencu obcas deje. ja bysem chtela aby starsi dokazali ten mladsim predavat sve skusenosti aniz by se jim pritom smali protoze spousta gothiku svoje presveceni bere opravdu velmi vazne protoze to maji ze srce radi
Vážně jsem nebral jen tu debatu... Jinak za svými názory si stojím... Přesně jak říkáš... Každý má právo na svůj názor... <br />Ještě bych měl jeden postřeh k článku...<br />Ti mnozí lídé, kteří se nám posmívají, mají nás za vyvrhele apod. to dělají podle mě proto, že z nás mají strach. Možná ne přímo. Spíše bude vycházet odněkud z hlubin podvědomí. A původ tohoto strachu bude někde v dávnověku.
[29] to si nemyslim podivej jak se divaji i kdyz pristoupi do tramvaje treba oretezovany pankac se zelenym kohoutem nebo dvoumetrovy nacek nebo metalovy satanista s pentacem na krku to se lidi boji take. mne se treba neboji spise koukaji kdyz mam na sobe nejaky zajimavy oblecek treba korzet nebo neco malo latexu nepotrebuji lidi desit jsem rada kdyz se nekdo v tramvaju usmeje nebo zaraguje na moje obleceni ze se mu libi. miluju noc ale proc strasit lidi kdyz svet je sam o sobe dost strasidelny . moje gothika je o tom citit se dobre diky jak to dela hudbou a image a ne o straseni lidi jsem gothik ne strasidlo ;-) doufam ze si to nevzal spatne jenom rikam svuj nazor
Jo to máš pravdu... V těchto případech tady ale spíš jde o to, že se okolostojící lidé bojí, že by jim takový nácek apod. mohl třeba jednu vrazit. A samozřejmě není to o nějakém strašení. Spíš si myslím, že lidé mají jaksi odjakživa strach z temnoty. S tím nic neuděláš. Už jsem se setkal s názorem, že moje fotky jsou satanistické. Jenom jsem nechápavě kroutil hlavou. Ono to taky bude o tom, na co lidé zareagují. Tedy jestli na tu "venkovní fasádu" - oblečení... nebo na to, že si začnou domýšlet, cože to vlasně před nimi je. [30]
Ančovička uplne smetla diskusi, chytra holka, tys to vystihla presne :-) Je mi proti srsti vubec skatulkovat se jako "goth" natoz byt narozen ve znameni "goth" :-D obesel bych to radsi vazne charakteristickymi vlastnostmi - estetictejsi, kreativni, citlivejsi, originalni, premyslejici, "jiny"...etc
[31] to mas tezke a urcite nejsi prvni komu rikaji ze je satanista ja to poslouchala hlavne driv kdyz jsem zacala nosit cernou a vubec gothic veci ze jsem satanistka carodejnice upirka a tak ale okoli si casem zvykne a pokud se clovek chova normalne namisto abi se uzavrel do sebe ze je nepochopen a okoli je tolerantni tak se takhle da zit ;-) mam kamose pankace metalisty i diskanty a vsichni jsou v pohode je tolik veci o kterych se da mluvit krome hudby a stylu...jasne ze bysem raci mela ve svem okoli particku gothiku ale kdys nejsou neda se nic delat stejne jsme vsichni lidi a pokud se budeme jako lidi chovat a respektovat kdo je jaky tak proc bychom nemohli mit pratele i mimo scenu ze
[33] jo... to máš pravdu...
[33] jo to máš pravdu...
[28]ceska goticka scena totiz nic jineho ani nedela......teda aspon mi to tak prijde obcas....
Hodně dobrý článek Zare:-)
O, tak to dekuji, nezklamali jste x), jsem rada ze se najde jeste par lidi s kterymi se shodnu x). Jinak jsem jeste jen chtela poznamenat, k te oblibene hlasce jak se nas lide "boji"...nekteri dozajista, to nepopiram, zvlaste teda mladsi generace, nebo ta povercivejsi cast nasich dedecku a babicek :-D. Ale bohuzel jsem se castokrat setkala s pristupem, ze se "racionalni clovek" podiva na gotika a vysvetli se celou tu exhibicionistickou fasadu a preci jenom trosku teatralni scenu jako "bandu *zakomplexovanyc * chudaku, kteri se sebou nejsou spokojeni, dokud se neprevliknou za strasidla a neudelaji ze sebe neco extra, aby si jich lidi vsimali". Jestli to takovym vubec stoji za to vysvetlovat, jestli to nekdy nebyva pravda bla bla bla ...by byla zbytecne dlouha diskuze. Jen kdyz si tu svou evil image tak hrde nosime, tak abysme vedeli, ze kdyz se na nas v te tramvaji vsichni pokradmu divaji, tak u nekoho to muze byt "vrozeny strach z neznama a temnoty", a nekdo se nam proste vnitre rehta a krouti hlavou.
Já se nikým být necítím. Mám ráda hudbu a extravaganci. To že se lidi na mě dívají divně, mě nevadí. Sami sebe nedokážou vyjádřit, a tak budou celý život žít nešťastně narozdíl ode mě, protože já žiju svým snem, být taková jaká se cítím uvnitř. Když někdo chce být disko, nebo punk, nebo goth, ať si je. Pokud je to jeho vnitřní přesvědčení. Pokud je to ale póza, tak je mi jich líto, protože nikdy nebudou šťastni. Není nic horšího, než lhát sám sobě.
[35] ze? :-(<br /><br />[37] to je pravda kolikrat jsou vyrazne obleceni lide okoli spise k smichu zvlast kdyz jede treba jeden goth a vedle stoji banda hopperu ale to se neda nic delat mne jsou zase k smichu oni s temi rozkroki u kolen a drsnymi capkami nabok ale nesmeji se jim respektuji ze se jim hiphop libi a nic vic nechci ani po nich <br /><br />[38] to ano jen je nekdy tezke to svoje presvedceni nosit kdyz bi se ti porad nekdo smal ale to je lepsi si moc nebrat
Teda Zare...cilindr dolu. Tys to vystihl uplne presne. U mne byl akorat ten rozdil ze bojove umeni mne neprivedlo ke gothice, ale spis naopak....tolerance je neco co memu okoli chybi opravdu vyrazne a neumet se porvat, skoncil bych asi na hrbitove uz trvale.<br />Jen tak dál!
nicproti ale co ma gothika spolecneho s nasilim :-(
Zare,moc pěkný článek.hezky si to napsal.já jsem se taky ze začátku snažila přizpůsobit,ale oni mě taky nebrali,protože jsem prý divná.tak jsem se na ně vybodla a i když maj občas problémy,maj je oni a né já.<br /><br />jsem moc ráda,že jsem našla vás,lidi se kterými si mám hodně co říci a že už nejsem sama mezi těmi co námi opovrhují. díky že jste! :-)
Sirael: Pozor.. Nerad bych aby to bylo špatně pochopeno. Víš ono je to tak, že když se zabýváš bojem začneš o spustě věcí uvažovat. Mockrát mi už šlo o krk. A tak úvahy o smrti jsou poměrně neodbytné. Není to o tom co to má nebo nemá společného s Goth myšlením. Ale je to to co ho ve mě probudilo..mimo jiné samozřejmě.
[37] Někteří to charakterizuje slovy "člověk, kterej se takhle nemožně oblíká, potřebuje, aby si ho lidi všímali a nedokáže to nijak jinak než tím, že se obleče to tak nehezkých věcí", není-liž pravda? ;-)<br /><br />[43] Moc hezky napsané. :-)
[43] ja myslela charona u tebe jsem to pochopila uz z clanku ;-)
[39] Já nevím my máme v rodině na tátově straně takovou povahu, že je nám jedno, co si ostatní myslí. Možná že jsem víc excentrická než ostatní, ale takovou tu tvrdohlavost jsem určitě zdědila. Navíc průměrné IQ takových těch "normálních lidí" pro něž všichni co jsou v černém jsou satanisti není valné, a idiot mě nemůže naštvat.
Sirael: jo, dokud si to jenom mysli, tak mi to taky nevadi....<br />jenze obcas to proste zajde dal nez jen k divnejm pohledum a usklebkum....potom zjistis ze gothika proste s nasilim kraci ruku v ruce a nebo uz te podobne uvahy trapit nebudou...treba uz nikdy
[47] to je hezke tim se ridim taky ;-)<br /><br />[48] promin ale ze gothika kraci s nasilim ruku v ruce je naprosty nesmysl se kterym nemuzu souhlasit :-x kde kdo rekl ze goth ma byt agresivni nebo nasilnik ktera z kapel to kde rekla ktery umelec ptam se a ze te podobne uvahy potom trapit nebudou uz nikdy to myslis ze bi te nekdo zabil za to ze jsi goth prosimte prober se neni uz stredovek neupaluji se carodejnice a byt treba satanista taky neni trestne kdybys byl rom a bal by ses o zivot pred nacisty tak to chapu ale tohle nema nic spolecneho s gothikou proboha 8-O nezlob se ale s tim se nesmirim a doufam ze nikdo nikde mimo scenu ten nesmysl s nasilima gothikou neuslisi nebo si bude myslet ze jsme skupina bojovniku nebo co :-( zij a nech zit ne 8-)
[48]*gotika ze proste kraci s nasilim ruku v ruce*?????? o.O O.o O.o<br />*******<br />tak nevim chlapce jak tvoje gotika, ale moje teda NE o.O

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.