XVIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN PŘEDSTAVUJE DALŠÍ POTVRZENÁ JMÉNA

Zajímá vás, na koho se poslední srpnový víkend můžete na PGT těšit? 

Do startu letošního, v pořadí již osmnáctého ročníku Prague Gothic Treffen zbývá sedm měsíců. Pořadatelský tým intenzivně pracuje na jeho podobě a je jisté, že se tentokrát dočkáte i několika úprav a vylepšení, aby pro vás byl výsledný zážitek co nejintenzivnější. Pokud jste prozatím minuli ty nejzásadnější informace, pak vězte, že XVIII. Prague Gothic Treffen se uskuteční ve dnech 25. a 26. srpna 2023 v klubech Fuchs2 a Bike Jesus na ostrově Štvanice v samém srdci Prahy.

I když PGT považujeme především za setkání příznivců temné scény, jeho hlavní náplní je samozřejmě hudba ve všech jejích podobách. Vedle prověřených jmen se vám snažíme představit i perspektivní a neokoukané tváře, jejichž kariéra teprve nabírá na obrátkách. Důraz klademe také na žánrovou pestrost, aby si svůj oblíbený hudební styl našel během akce každý z návštěvníků. Samozřejmostí jsou i DJské afterparties nebo bohatý merchandise kapel.

Prozatím jsme vám představili pětici interpretů, se kterými se na PGT budete moci potkat. Svou účast doposud potvrdili berlínští gothrockeři Golden Apes i elektronická senzace NNHMN, turecká darkwave/postpunková formace Ductape, britsko-holandská glam/EBM dvojka Dead Lights a hamburská postpunková kometa Grundeis. Dnes k nim připojíme další tři jména, pojďme se na ně tedy trochu podrobněji podívat.

Také letos dodržíme milou tradici posledních let a představíme zástupce agilní a zdánlivě nevyčerpatelné líhně hudebních talentů ze Švédska. Stockholmskou partu Agent Side Grinder jsme českým fanouškům poprvé přivezli v roce 2015 na legendární koncert v dnes již neexistujícím pražském klubu Basement. Kapela od té doby prošla významným personálním zemětřesením, na postu vokalisty nyní nalezneme Emanuela Åströma. Hudební produkce se posunula od někdejšího analogového electroundergroundu blíže k postpunkem načichlé tanečnější syntezátorové tvorbě, což můžete sami posoudit z prozatím poslední řadové desky "A/X". V letošním roce se navíc dočkáme novinkové kolekce "Jack Vegas" a tak je nejvyšší čas Praze připomenout aktuální formu této trojice.

 

Česká koncertní premiéra této skupiny je splněným snem většiny naší redakce a také završením několikaleté snahy o jejich koncert v Praze. Německá stálice Pink Turns Blue vznikla již v roce 1985 a téměř okamžitě se zařadila k nejvýraznějším jménům první vlny německého postpunk/gothicrockového hnutí, především jejich debut "If Two Worlds Kiss" patří mezi ceněné klenoty temné scény. Ale kapela netěží jen z dávné minulosti - po rozpadu a následném reunionu začátkem nového tisíciletí se Pink Turns Blue nadechli k novému životu a nejlepším důkazem toho je vynikající, dva roky stará deska "Tainted", kterou většina žánrových médií (včetně našeho webu) pasovala na album roku. A co víc, také živá vystoupení kapely jsou opravdovým zážitkem. Pokud tedy patříte k vyznavačům kytarové melancholie, instrumentální zručnosti a silného vokálu, neměli byste v srpnu na PGT rozhodně chybět.

 

Stále v line-upu letošního Prague Gothic Treffen hledáte nějakou kapelu, u které se nebudete jen tak vlnit v bocích, ale pořádně si zařádíte? Pokud jste doposud neměli možnost vidět vystoupení Erka Aicraga s jeho formací Rabia Sorda, pak čekejte pořádnou ránu do čenichu. Mexická horká krev s živými bicími a pořádně nabušeným kytarovým nářezem vás rozhodně v klidu nenechá. Tenhle electroindustriální punk je ovšem nejlepší servírovat naživo, o čemž se náležitě přesvědčili návštěvníci prozatím posledního pražského koncertu před šesti lety (report ZDE). Garantujeme vám, že po vystoupení Rabia Sorda budete zralí na ručník a orosené pivo na ex!

 

A nejlepší informace na konec: Tohle ještě zdaleka není všechno. Letošní soupiska totiž bude obsahovat více jmen než tomu bylo loni. Už nyní dolaďujeme poslední detaily k dalším interpretům, kteří se letos na PGT představí, v potaz jsme vzali i některá přání, o která si píšete tady na webu nebo na Facebooku. Takže zůstaňte na příjmu a nezoufejte, pokud v seznamu vystupujících zatím chybí váš oblíbený umělec, o pořádnou nálož kvalitní muziky rozhodně nepřijdete.

Vstupenky na PGT jsou v prodeji exkluzivně v předprodejní síti GoOut, kde je aktuálně zakoupíte za cenu 890 Kč (+ poplatky sítě). Stejně jako v minulých letech je lístek platný na oba dny, jednodenní vstupenky nebudou v prodeji.

XVIII. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
25. - 26. srpna 2023, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha 7 - Štvanice
live: Rabia Sorda (MX/DE), Pink Turns Blue (DE), Agent Side Grinder (SE), NNHMN (DE), Golden Apes (DE), Ductape (TR), Dead Lights (NL/UK), Grundeis (DE), more TBA.
Předprodej: 890 Kč + poplatky (GoOut.cz) .

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.