Jan Dewulf se s Mildred In Oblivion vydal na temnou Sisyfovskou cestu

Mimořádně aktivní Belgičan Jan Dewulf přichází s dalším projektem Mildred In Oblivion. Tentokrát v dark ambientním duchu.

COVID řadu umělců zatlačil do hluboké defenzívy. Nehrají a zaroveň je současná situace demotivuje k jakékoliv kreativní činnosti. U další hromady umělců lockdown znamenal naopak protržení  jejich kreativních hrází. To je i případ Jana Dewulfa, kterého známe z řady dalších projektů. Zmínit můžeme EBM nářez Diskonnekted, gothic rockové Your Life On Hold nebo temně elektronický převlek Mildreda.

Teď se k nim přidává dark ambientní jméno Mildred In Oblivion. Jeho dark ambientní směřování sám autor vysvětluje takto: "Vždy jsem měl rád ambientní hudbu obecně, jak jasnější psychedelické, tak atmosférické věci, stejně jako temnější ambient. Dřívější zvuk mého projektu Mildreda obsahoval poměrně hodně bombastických prvků silně ovlivněných projekty In Slaughter Natives nebo Raison d'être. Jenže Mildreda se postupně posunul více k čistému elektro zvuku, a tak jsem cítil potřebu udělat něco z té temné, dark ambientní stránky. Proto vznikl projekt Mildred In Oblivion, jako temná sestřička mých dalších projektů, ve kterém jsem mohl oslavovat svou lásku k temné, atmosférické hudbě."

 

Mildred In Oblivion - Luminosity
 
Výsledkem je debutové (dvoj)album "Sisyphus' Journey", které musí potěšit fanoušky soundu řady Cold Meat Industry spolků nebo třeba milovníky starších desek projektu Delerium. Více než dvouhodinová kolekce byla vypuštěna do světa vydavatelstvým Ant-Zen, a to 22. listopadu 2021 pouze v digitální podobě, níže na Bandcamp profilu vydavatelství. Jak sám autor odhaluje, na desce se vrací k buddhistické myšlence 'barda' (viz. poslední album gothic rockového projektu Your Life On Hold ZDE), kterou navíc spojil s Camusovou filozofií. 
 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.