Das Werk, vedlejšák Centhron, se vrací k více než dvacet let starým pokusům

Elmar Schmidt z harsh elektro trojky Centhron vytáhl na svém sólovém debutu více než dvacet let staré elektronické pokusy.

Když v roce 1999 mladý Němec dával dohromady své první skladby, asi netušil, že o dvě dekády později se k těmto skicám bude vracet jako ostřelená součást tvrdě elektronické scény a frontman temných tanečníků Centhron. Aktuální kulturní pauzu Schmidt využil k tomu, že vyprázdnil své archivy. V nich našel řadu skladatelských pokusů z konce 20. století, které tehdy nedotáhl do zdárného konce. A protože mu samotné nápady přišly štěpné, pod hlavičkou sólového projektu Das Werk je dotáhl na druhý pokus do finálního tvaru.

Vznikla tak deska "Aeshma", která má v řadě míst typické harsh electro prvky známé z jeho hlavní kapely. Vedle toho ale 16skladbová kolekce obsahuje i rozvážnější, experimentálnější kusy. Dvanáctku autorských kompozic doplňuje čtveřice remixů od [:SITD:] nebo C-Lekktor. Album vyšlo 26. března 2021 na labelu Scanner v digitální podobě (viz níže album na Bandcamp profilu vydavatelství), o týden později bylo album k dispozici i na CD nosiči (třeba ZDE). 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.