Zack Zack Zack z Vídně spojují na novém singlu darkwave temnotu s blízkovýchodními vlivy

Vídeňští Turci Zack Zack Zack spojují na svém prvním EP své rodné kořeny s darkwave fundamentem.

Chvíli trvalo než Yigit Bakkalbasi a Cemgil Demirtas, oba rodáci z tureckého Izmiru, našli ve svém hudebním hledání ten správný poměr všech různorodých vlivů, který na současné rezidenty v rakouské metropoli působí. Součástí hledání byl mimochodem i singl "Brno", který byl inspirován předloňským předskakováním dua slavnějším kolegům She Past Away v brněnském klubu Kabinet MUZ.

Vypadá to ale, že Zack Zack Zack, jak si Yigit s Cemgilem říkají, třefili hřebík do hlavičky s novým singlem Bütün, který předznamenal vydání "Zack Zack Zack EP1". Taneční darkwave spodek, tvrdá turečtina a k tomu orientální pentlení  hostujícícho Cagriho Özyüreka na cümbüs, orientální nástroj kombinující bendžo s loutnou oud, dohromady tvoří chytlavý novotvar, který posunuje gotiku za nových, vzrušujících míst. K singlu navíc vznikl úsporný, ale podařený videoklip.

Pětiskladbové "Zack Zack Zack EP1" vydal label Rennweg rec. 26. února 2021 v digitální podobě, na CD i na vinylu, a vy si ho můžete objednat níže na Bandcamp profilu kapely. 

 

Zack Zack Zack - Bütün
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.