Posmrtně vyjde připravovaná sólovka Jeremyho Inkela z FLA

Je to už dva a půl roku, co nás opustil Jeremy Inkel, muzikant nejvíce spjatý s kapelami Front Line Assembly a Left Spine Down. Na podzim vyjde posmrtně jeho sólové album.

Byl zjevením, kdy svým mladistvým elénam a novým pohledem na věc vybudil k výrazně nadstandardnímu výkonu veterána Billa Leeba. Tím myslíme nejen v  rámci Front Line Assembly, se kterými se koncertně opakovaně podíval i do Česka, ale i Delerium nebo Noise Unit. Vedle toho spoluvedl cyberpunkovou úderku Left Spine Down nebo byl koncertním technikem na cestách s Ministry nebo Skinny Puppy.

Možná to byl důvod, proč nikdy nedotáhl k vydání sólové album "Hijacker", na kterém dlouhou dobu pracoval. K tomu se teď odhodlal kanadský label Artoffact records, který kolekci vypustí mezi fanoušky 6. listopadu 2020. Album nebude jen oslavou EBM hudby. Na to byl Jeremyho vkus příliš široký. Na albu najdeme i odkazy na temné techno, urban hudbu nebo lásku k nadčasovým KLF.

"Hijacker" si už teď můžete objednat, a to v digitální podobě, na CD i na vinylu, a to prostřednictvým Bandcamp profilu labelu. Navíc vydavatelství nabízí k poslechu první ukázku z kolekce, skladbu I Don't Need Your Money. Část výtěžku z prodeje alba bude věnována Vancouver Food Bank.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.