:Of The Wand & The Moon: vydali album plné nesehnatelných rarit

Dánský neofolkový projekt :Of The Wand & The Moon: přichystal na konec letošního roku album plné muziky, která vyšla rozházená na raritních singlech a kompilacích.

Je to dvacet let, co mladý Dán Kim Larsen přišel po roce fungování na hudební scéně se svým dlouhohrajícím debutem "Nighttime Nightrhymes", a rychle si zjednal respekt na celosvětové neofolkové scéně. Od té doby vydal dalších pět řadových alb, přičemž především velkokapelní "The Lone Descent" přineslo zvuk, který klasický neofolkový kánon penetroval gospelem, velkokapelními poprockovými aranžmá (sám autor vzpomínal na vlivy Lee Hazelwooda nebo Serge Gainsbourga) a vyrazilo tak posluchačům doslova dech.

V jubilejním roce fungování :Of The Wand & The Moon: bilancují. Nevydávají klasickou best of kompilaci, ale naopak dávají na jednu kupu šestnáctku písniček, které vyšly samostatně na řadě dnes nesehnatelných singlech nebo se objevily v průběhu let pouze na kompilací, kterých se dánský projekt zúčastnil. Kolekci "Bridges Burned and Hands of Time" vypouští do světa label Tesco v digitální podobě. Kompilaci můžete sehnat i na CD vypraveném Kimem na svém vlastním labelu Heiðrunar Myrkrunar. Posluchat i objednávat můžete tak či onak níže na Bandcamp profilu Tesco.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Uz to mam par dni doma a je to bomba. Nejakejma puvodnima singlama taky vladnu, ale obcas je to proste lepsi si to pustit dohromady na CD. Kazdopadne bych uprednostnil novou radovku... The Lone Descent preci jen vysel uz pred osmi lety...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.