Nové desky hodné pozornosti

...aneb 17 zajímavých desek, které si pro nás kapely přichystaly na období červenec/srpen/září 2007...


Zdroj: internet
Vyčmuchali: Pavel Zelinka a Ezechiel
Sepsal: Ezechiel


**Lola Angst - Schwarzwald (Out Of Line) - 22. červen**

Neměcko-chorvatská kapela označující sama sebe za electronic body trash punk byla vždycky trochu "jiná". Možná to bylo dvěma baletkami, které často doprovázely vystoupení Loly Angst, a možná to byla samotná hudba, kořeněná zvuky varhan. Ať je to jak chce, nová deska "Schwarzwald" je recenzenty hodnocena více než slušně.




**The Last Days Of Jesus - Dead Machines' Revolution (Strobelight rec) - 22. červen**

Slovenská progresivně gothic rock/punková formace se za 14 let svého působení dočkala uznání nejen na československé scéně, ale i za hranicemi naší bývalé republiky. V pořadí již šestá regulérní deska "Dead Machines' Revolution" vychází opět na labelu Strobelight.




**32 Crash - Humanity (Alfa Matrix) - 7. červenec**

Představovat jméno Jean-Luc De Meyer z belgické stálice Front 242 asi není třeba. Jeho boční projekt 32 Crash si ovšem nějaké to stručné představení zaslouží. Představme si tedy electropunkové základy se silnými, místy až popovými melodiemi. Jean-Luc de Meyer a pánové Len Lemeire a Jan D'Hooghe z formace Implant se na EP "Humanity" přiznávají i k inspiraci žánrem sci-fi, takže pokud tento styl zajímá i vás, mohlo by vás album zaujmout.




**Recoil - subHuman (Mute Records) - 13. červenec**

Recoil je dítko Alana Wildera, bývalého člena legendárních Depeche Mode. Očekávat ale od Recoil něco podobného DM by bylo značně naivní. Ačkoliv v pořadí již šestá regulérní deska mimořádně hostí i dva zpěváky, hudba Alana Wildera je spíše avantgardní a experimentální, nežli písničkovou elektronikou. Přesto by subHuman mohlo oslovit i běžného posluchače.




**Miguel and the Living Dead - (Noise Annoys) Postcards from The Other Side - 29. červenec**

Polská vycházející hvězda gothic/horror/punkové scény Miguel and the Living Dead se s úspěchem objevuje skoro na všech větších evropských gothic festivalech, a právem se objeví i na podzimním Drop Dead Festivalu v Praze. Po debutu "Alarm" vychází na labelu Noise Annoys novinka "Postcards from The Other Side".




**Voltaire - Ooky Spooky (Projekt) - 31. červenec**

Hudba Aurelia Hernándeze, který pro své umělecké vystupování používá pseudonym "Voltaire", je velmi špatně zařaditelná. Zkusme ji tedy opsat obratem "darkvawe, střižený folkem a teatrálností dark kabaretu". Ne náhodou tedy Voltaire spolupracoval na nové desce "Ooky Spooky", kterou vydal zavedený Projekt Records, například s Amandou Palmer z The Dresden Dolls. A co dál na "Ooky Spooky" najdete? Kromě parodie na Rammstein a coveru "Thriller" od Michaela Jacksona dalších 9 zbrusů nových tracků, které potěší srdce nejen ortodoxních Voltaire fans.




**Emilie Autumn - A Bit o' This & That (Trisol Music Group) - 3. srpen**

O victoriandustrialu zpěvačky, skladatelky a houslistky Emilie Autumn jsme si už povyprávěli v posledních "Deskách hodných pozornosti". A co by to bylo za pořádek, kdyby ve výčtu desek této interpretky chyběly vydané raritky, B-singly a coververze. Pokud by vás tedy zajímalo, jak pojala Emilie například "All my Loving" od Beatles, nebo MontyPythonovskou "Always Look On The Bright Side of Life", neměla by vám "A Bit o' This & That" uniknout.




**Cesium_137 - Proof Of Life (Metropolis Records) - 7. srpen**

Pokud někdo pojmenuje svůj hudební projekt podle radioaktivního izotopu cesia, je asi jasné, kde nachází inspiraci pro svou tvorbu. Ano, na nové desce "Proof of Life" americké dvojky Isaac Glendening a Vince Guzzardo byste správně hledali industrial a elektroniku, v případě Cesium 137 ozářenou místy až tranceovými pasážemi s patrnými stopovými prvky alternativního popu.




**Hocico - About a Dead (Out Of Line) - 10. srpen**

Mexická úderka Hocico míchala tvrdé EBM s industrialem již v dobách, kdy bylo bratrancům Erku Aicragovi a Racso Agroyamu teprve patnáct let. Hudební experimenty se postupem let vyvinuly až v brutální zvukovou odnož trefně pojmenovanou "aggrotech", nebo "dark and agressive electronica". Label Out of Line přiváží z daleko Mexico City pětipísňový singl "About a Dead", určený především milovníkům hudebních a zvukových masakrů.




**Pride And Fall - In My Time Of Dying (Dependent records) - 17. srpen**

Electro/synthpopovou partičku z chladného Norska složenou ze Sigve Monsena, Per Waagena a Svein Joar Auglaend Johnsena jsme měli možnost zaslechnout na letních gothic festivalech po Evropě. Právě na nich prezentovali Pride and Fall i věci ze svého v pořadí již třetího alba "In My Time of Dying", které vydává label Dependent.




**KMFDM - Tohuvabohu (Metropolis Records) - 21. srpen**

KMFDM patřili již od roku 1984 k opravdovým hudebním průkopníkům, kteří se právem vypracovali na jednu z největších legend industrial/rock/metalové scény. I počet desek, které KMFDM vydali (a prodali) je úctyhodný, a i přestože jsou některé z nich označovány jako "propadáky", kapela to nevzdala. Výsledkem buldočí výdrže a nekompromisní oddanosti tvorbě je již 13. (!) dlouhohrající deska Saschy Konietzka a spol., po kuloárech označována za "to vůbec nejlepší, co kdy KMFDM nahráli".




**De-Vision - Noob (e-Wave Records) - 24. srpen**

Další ostřílená electro/synthpopová sestava, tentokráte od našich německých sousedů. De-Vision fungují na scéně již od roku 1988. Za 19 let fungování přivedli Steffan Keth a Thomas Adam (kdysi posílení ještě o další dva členy) na svět devět regulérních desek, ke kterým 24. srpna přibude i další sestřička pojmenovaná "Noob".




**The Crüxshadows - Birthday (Dancing Ferret Discs) - 4. září**

Kdo by neznal roztančené The Crüxshadows v čele s charismatickým frontmanem Roguem! Od svého vzniku roku 1992 se dokázala kapela ze slunné Floridy probojovat až ke špičce současné gothic rock/electropopové scény. Jako pokračování singlu Sophia vychází u Dancing Ferret Discs přesně o rok a den později další pětipísňové singl/EP s názvem "Birthday". Těšit se můžeme na klasické Crüxshadows kousky, plné tanečních prvků doplněných zpěvem, kytarami a houslemi




**[:SITD:] - Bestie: Mensch (Accession Records) - 7. září**

Accesion records vydává 7. září již třetí regulérní desku německé electro/industriální trojčlenky [:SITD:]. Bestie:Mensch bude obsahovat dva disky - první nosič věnovaný nové tvorbě Carstena Jacka, Toma Lesczenskeho a Frank D'Angela , na druhém pak najdeme písně kapel jako VNV Nation, Suicide Commando, Pzychobitch, Rotersand a dalších, které si pánové vzali do remakové parády.




**The Birthday Massacre - Walking With Strangers (Reporecords) - 10. září**

Kanadská formace The Birthday Massacre se řadí k novým objevům gothic/synthrock/electro scény, a jejich vizuální koncept, skvěle doplňující živé nástroje a zdobné samply, si našel své příznivce i v Čechách. Sympatická Chibi a její kumpáni 1. ledna uveřejnili singl "Kill the Lights" z připravované desky "Walking With Strangers", po kterém bude následovat 21. srpna další ochutnávka "Red Stars". Sama "Walking with Strangers" pak vyjde 10. září 2007 u Reprorecords a bude obsahovat celkem 13 zbrusu nových tracků.




**Estampie - Best Of (1986-2006) (Noir Records) - 18. září**

Ačkoliv jména Sigrid Hausen a Michael Popp asi většina lidí asociuje především se středověko/electro/gothic/darkwave projektem Qntal, tito dva, společně s Ernstem Schwindelem založili roku 1985 (tedy dobrých 6 let před Qntal) sestavu Estampie. Název "Estampie", označující středověký tanec, dost přesně napovídá i o hudbě samotné - středověké motivy s vlivy popu, world music a minimalismu. Výběrovku mapující dvacetiletou hudební cestu skupiny vydává Noir Records.




**Sampler - Projekt 200 (Projekt) - 25. září**

Ač je to neuvěřitelné, label Projekt Sama Rosenthala vydává hudbu už více než 24 let, a za tu dobu vydal již více než 200 nahrávek. Ano, jak správně tušíte, proto má sampler v názvu číslovku 200. Projekt 200 totiž není ničím jiným, nežli souhrnem pečlivě vybraných kousků toho nejlepšího, co se od roku 1983 na Projektu objevilo. Trojcdčková kompilace je tematicky rozdělená na "Early Years", "The Current Era", a "Ambient Loop". Ideální možnost proniknout do produkce jednoho z nejstarších a nejzavedenějších labelů na scéně.





Samozřejmě to určitě nejsou všechny zajímavé desky, které se na tyto tři měsíce chystají - tak jestli víte o dalších, podělte se do diskuse, díky ;).

CZ Sanctuary

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

no slava ze hocico zas neco vydali... to jejich "disco" fakt zeru 8-) :-)
31.8. vyjde taky nova deska MIND.IN.A.BOX.-Crossroads http://www.mindinabox.com/
[1] Sice singl, ale prej je dobrej ;-)<br /><br /><br />[2] Super, děkujeme za doplnění ;-)
[3] CXS Birthday je taky singl...
Jinak Blutengel nás snad také mile překvapí s albem Labyrinth :-)
[5]co jsem slyšel ukázky tak velmi mile... 14.09.2007 vychází tak už se moc těším...
[4] JJ je, vždyť to je i napsaný ..." vychází u Dancing Ferret Discs přesně o rok a den později další pětipísňové singl/EP s názvem ?Birthday?. ;-) A BlutEngel, vidíš, to jsem nepotkal, díky za dopnění <br /><br /> :-)
[6] To, abych si to datum označila velkými písmenami v kalendáři ..a počítala dny xD ..zbývá 25 dnů ...
[7]Asi jsem si nevšimla, to je tím, jak pořád pospíchám x) se omlouvám...
[9] V pohodě ;-) Ümysl doplnit informaci byl šlechetný 8-)
a nekdy v listopadu by meli vyjit novi The Deadfly Ensemble...ale to je jeste docela daleko..
**Eisheilig - Auf dem Weg in Deine Welt - (e-Wave Records / Drakkar Entertainment) ? 28. zari**<br />28.09.2007 vychazi v poradi ctvrte album nemecke dark rockove formace Eisheilig "Auf dem Weg in Deine Welt". Kapela z Bochumi na sebe vyrazne upozornila teprve svym predchozim, v poradi tretim, albem "Elysium". Toto album bylo vice metalove, temne a bylo pojato od prvniho po zaverecny track jako tematicke album. Nove album je vice rockove, otevrene a rozmanite. Jestlize albem "Elysium" potvrzovala kapela Eisheilig jednoznacne svoji kvalitu, na v zari vychazejicim novem albu pusobi jeste vice vyzraleji.<br />www.eisheilig.de<br />www.myspace.com/eisheiligband
Potěšili mě The Cruxshadows -Birthday je parádička.Krásná gothická tančírna je i album Telemetry Of A Fallen Angel.
THE CRUXSHADOWS- Birthday je parádička.Krásná gothicá tančírnička je i mé oblíbené album Telemetry Of A Fallen Angel. Čauky
Možná bych to tu ještě pro zajímavost doplnil o první sólovou desku Siouxsie Sioux - Mantaray 09/2007... Titulní singl nesoucí název "Into A Swan" se dle mého názoru nad očekávání povedl...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.