Chcete být na POKRAČOVÁNÍ KOMPILACE „DARK TUNES“? Pošlete své tracky!

Na příští rok chystáme druhý díl výběrovky, mapující aktuální československou temnou scénu. A vaše muzika na ní může být taky.


Přes 16 000 přehrání skladeb na Bandcampu, 500 stažení, pozornost českých i zahraničních médií, nové možnosti koncertovat i nová hudební propojení – to všechno přinesla účastníkům naše první kompilace „Dark Tunes from Czech and Slovak Caves“. Tím nejlepším ale pro nás bylo zjištění, kolik kvalitní a dosud neobjevené hudby z našeho žánru vyšlo se svou kůži na trh.

A protože od vyhlášení přihlášek na první „Dark Tunes“ proběhly už tři roky a rok 2020 si přímo koleduje o nějakou „dvojku“, rozhodli jsme se tenhle nápad otevřít znovu a zjistit, kam se scéna za tu dobu posunula. Jaké nové projekty stihly za tu dobu vykvést, kam se vyvinul zvuk už známých jmen a jaké zajímavé kolaborace se utvořily? To chceme právě zjistit!

Proč že vlastně chceme dělat vlastní kompilaci?

Protože se nám zdá československá temná scéna ve světě neprávem opomíjená, a tak chceme tuzemským projektům zkusit pomoci. Dát jim další důvod, proč se nenechat odradit nezájmem zdejšího mainstreamu a pokračovat v tom, co je baví. A třeba je i pošťouchnout k tomu se hecnout, dotáhnout rozdělané skladby nebo začít dělat na nových.

Formát bezplatně stahované kompilace se nám osvědčil nejvíc – nejspíš proto, že obecně je nové muziky hromada, času málo a výběrovky jsou ideálním způsobem, jak si udržet přehled o tom, co se děje. 

Jak to přesně bude vypadat?

Z přihlášených tracků vybereme formou nezávislého bodového hlasování hudebních redaktorů ty nejlepší skladby, které budou reprezentovat aktuální podobu naší scény. Vzniklý výběr pak opatříme elektronickým artworkem/bookletem, zaštítíme jako Sanctuary.cz a vystavíme zdarma on-line ke stažení/poslechu. Výsledek pak představíme nejen u nás, ale hlavně kolegům ze zahraničních hudebních serverů, spřáteleným promotérům a dalším lidem aktivním na temné scéně (za 15 let působení už jich pár známe...). Kompilaci bychom chtěli vydat na přelomu jara/léta, abychom ty nejzajímavější nové projekty mohli vytáhnout a představit v rámci XV. Prague Gothic Treffen.


Children of the night


Co z toho budete mít vy?

Větší šanci, že si vaší muziky někdo všimne. A to samozřejmě znamená potenciál nabrat nové (i zahraniční) fanoušky, větší šanci zahrát si na našich akcích i v cizině a kdo ví, třeba i nabídku některého zahraničního labelu. Cesty Osudu jsou totiž nevyzpytatelné...

Kdo se může přihlásit?

Jakýkoliv původem český nebo slovenský projekt či kapela, která splní podmínky (níže) a žánrově zapadá do našeho působení – tedy od tradiční gotiky, postpunku a deathrocku přes electro/industrial, horrorpunk, dark wave, synthpop, EBM až k neofolku a dál. Pokud si nebudete jistí stylem, prostě skladbu pošlete a uvidíte. Nicméně dopředu upozorňujeme, že metalu se dostatečně věnují jiná žánrová média, a tak se na naší kompilaci budeme primárně soustředit spíše na pro nás relevantnější žánry. 

Podmínky pro přihlášení tracku

  1. Přihlásit můžete autorskou skladbu, dokončenou v průběhu roku 2020. Nemělo by přece smysl prezentovat současnou podobu naší scény trackem z roku 1999, že... Přednost mají nikde dosud nepublikované songy.
  2. Musíte být výhradním vlastníkem autorských práv ke skladbě, případně mít výslovný souhlas od svého vydavatele k použití skladby na kompilaci. 
  3. Svou skladbu v dostatečné kvalitě (bezztrátové formáty .aiff, .wav nebo .flac) nám pošlete přes sdílecí služby (Dropbox, GoogleDrive, Uloz.to, Wetransfer...) na adresu redakce@sanctuary.cz s předmětem "SANCTUARY.CZ KOMPILACE 2".
  4. Stihněte to do 15. BŘEZNA 2020.

    Účast na kompilaci je oboustranně bezplatná, i kompilace totiž opět bude ke stažení zdarma.    

 

Takže chutě do díla, vymeťte pavouky z kláves, oloupejte rez ze strun a ukažte světu, jak skvělou muziku ta naše československá temná scéna dokáže stvořit!

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.