CzS scene news: Vladimír Hirsch bojuje na několika frontách najednou

Domácí skladatel Vladimír Hirsch vydal před několika týdny své nové album "Missa Armata . Invocationes". Vedle toho ale také připravuje k vydání live album vzkříšených Skrol a debutovou desku nového projektu, jehož je členem, Tiria.

Podzim letošního roku přinesl fanouškům Vladimíra Hirsche jubilejní desáté album u italského labelu Ars Benevola Mater. CD "Missa Armata . Invocationes", představuje původní verze dvou alb, vzniklých v roce 1999 a 2001, nyní přepracovaných a remasterovaných. V mezidobí byly některé tracky upraveny a použity v rámci projektu Aghiatrias, jenž byl společnou formací Vladimíra Hirsche a Toma Saivona, participujícího i na tomto sólovém disku. Obě alba, zařazená na novinku, lze řadit k dark ambient-industrial či ritual dark ambient s prvky power electronics, noisu a klasické kompozice, což jsou orientační položky, podílející se na autorovu stylu, který sám nazývá „integrovanou hudbou“.

 

Vladim9r Hirsch - Missa Armata . Invocationes (album trailer)

 

Tím ale proud zpráv z tábora Vladimíra Hirsche neustává. O vzkříšení projektu Skrol, který kromě Vladimíra v současné době tvoří i zpěvačka Martina Sanollová a "nehrající členové" Tom Saivon a Marianna Auster, jsme už na stránkách Sanctuary.cz několikrát psali. Skupina připravuje k vydání živák, na kterém se objeví skladby z loňských koncertů, které proběhly v Praze, Drážďanech a na Wroclawském industriálním festivalu. Album bude obsahoval živé verze skladeb, které se původně objevily na deskách "Insomnia Dei", "Dances & Marches For The Orphan Age" a "New Laws / New Orders".

 

Skrol_-_Live_2011

 

A ještě potřetí Vladimír Hirsch. Tentokrát jako člen nového projektu Tiria, který tvoří spolu s Tomem Saivonem a vokalisty/deklamátory El a Timmothy Simmons. Vydání jejich dlouho připravované debutové desky "Elysium" se blíží. A co můžeme od Tiria očekávat? Podle slov autorů "dark-elektronické album - s originální, existenciální lyrikou Toma Saivona a převážně deklamační rolí obou vokalistů, jejichž exprese je záměrně emocionálně polarizována". Nu, máme se na co těšit!

 

Tiria_-_Elysium

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.