Koncert Triarii je zrušen!!!

Ano je to tak. Sobotní koncert německých Triarii je zrušen za velmi podivuhodných a celkem neuveřitelných okolností. Více už prohlášení samotného organizátora - Martina Čecha z vydavatelství Epidemie records:

 

triarii_vpraze

 

"Jak začít ? Asi takhle: TRIARII jsem poprvé pozval na druhé pokračování festivalu Prague Apocalyptic Evening v říjnu 2009. Po festivalu jsem dostal mail od Christiana, že to byla skvělá akce a že by zase někdy do Prahy rádi přijeli. Vzhledem k tomu, že v prosinci vydali nové album, tak bylo jasné, že pokud někdy jejich koncert zopakovat, tak právě teď. V prosinci jsme se dohodli na podmínkách, což ze strany organizátora znamenalo převést plnou domluvenou částku na účet TRIARII dva měsíce před koncertem, v den koncertu pronajmout nástroje, protože oni jezdí nalehko vlakem a zajistit hotel, catering atd. Ve středu jsem se jich zeptal jaký mají na sobotu plán, když přijedou do Prahy už ve 14:00. Odepsali, že by nejprve chtěli na hotel a potom před koncertem stihnout něco z Prahy a jestli je vyzvednu na nádraží. Vzhledem k tomu, že pro ně byl domluven pension na Žižkově (mimochodem stejný jako při jejich prvním koncertě), který je opravdu kousek od hlavního nádraží a vzhledem k tomu, že jsem předpokládal, že budu zaneprázdněn přípravou koncertu, vyzvedáváním nástrojů z půjčovny, chystáním cateringu, přípravou klubu, distra atd. napsal jsem jim, že bych preferoval, kdyby se do pensionu dopravili sami, potom si sami podle sebe udělali volný čas v Praze a příšli do klubu v 18:00, kdy už budeme mít vše nachystané pro jejich zvukovou zkoušku a jestli to můžeme udělat takto. Ve čtvrtek v 15:42 jsem dostal odpověď, že je tedy všechno OK a jsme domluvený. Za několik hodin (v 18:30) jsem dostal další e-mail s tím, že dohoda byla, že chtějí mít hotel, pension, že není hotel a že pokud by měli jít do pensionu, tak všechno zruší a že to rozhodně nemyslí jako vtip. Na toto jsem nemohl zareagovat, protože jsem v té době na netu už nebyl. Ve 21:35 jsem dostal oficiální prohlášení ve kterém píší, že po poslední komumunikaci se mnou nabyli dojmu, že o jejich soubor nemám dostatečný zájem, snažím se je šoupnout do mizerného levného hostelu (upozorňuji, že tak označili středně drahý čistý pension v pěkné lokalitě), nechat je samotné v Praze, něco podobného nezažili za jejich 7 letou kariéru a přestože se na pražské vystoupění pečlivě připravovali, jsou přesvědčený, že by zde došlo ze strany organizátora ke špatně zajištěnému koncertu a tento koncert prý není hoden úsilí, které oni vkládají do projektu TRIARII. Na závěr mi umělci z Bevěr rlína napsali, že pevně věří, že se z toho poučím a příště o kapely a projekty projevím více úsilí a zájmu."


Na závěr jen dodáváme drobnou poznámku, že o zrušení koncertu Triarii jsme informovali Epidemie records my, když jsme si přečetli jejich prohlášení na jejich Facebookovém profilu. Organizátor o rozhodnutí kapely v tu dobu neměl vůbec tušení.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Njn, pani umelci...
eh. <br />stejne by se dalo rict, ze nemaji dostatecny zajem o spokojene fanousky. rad bych, aby se do priste poucili a projevili vice zajmu o fandy, kteri meli zajem prijet z druheho konce republiky.
Přemejšlíme jak to vyřešit se Stor...dal by se udělat zdarma koncert Stor a hosté...měl by někdo zájem?
Ja ano.
Přístup některých umělců mne zkrátka nepřestává udivovat... Je mi hlavně líto pořadatele, tak držím Martinovi palce, ať se mu z nich aspoň podaří vylámat tu plnou částku, kterou jim musel poslat dva měsíce dopředu... ale můžu si teda hlavu ukroutit...
Ted jsem to docetl... No nejak jim to masirovani stouplo do hlavy chlapcum...<br />Aspon ze je zitra to derby :) ACS!
Tak se přeci jenom přijďte zítra podívat do K4..vystoupí Stor a asi dva hostující celky..upřesníme jakmile si hosty potvrdíme - vstup pochopitelně zdarma- volná session - chcete zahrát? Tak přijďte a vezměte si s sebou nástoroje, ať už jsou jakékoliv - http://www.arkham.hys.cz/storsob.jpg

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.