Půlkulaté vydání postapokalyptické party přichází

postapo_5_sCo by to bylo za apokalyptický rok, kdyby v kalendáři chyběla Postapo party? V sobotu 10. března budou mít v protiatomovém krytu Parukářka všichni dark/ harsh / aggro / electro / postapokalyptic / EBM / fallout / industrial milci žně – navíc poprvé s živou kapelou, českou industriální modlou Paprsky inženýra Garina!




 

Duck and cover! Pár dní před příchodem „posledního jara“ opět ozáří vnitřek vaultu Parukářka tradiční Postapo party. Už pět let se příznivci postapokalyptické estetiky a hudby scházejí na dostaveníčku, které se snaží odpovědět na otázku: „Jak se asi baví lidé přeživší nukleární katastrofu, která vymazala většinu lidské populace z povrchu zemského? Jak vypadají party v hlubinách izolovaných betonových krytů?“

Popáté máte možnost najít odpověď sami a zažít na vlastní kůži tísnivou atmosféru podzemních prostor civilní obrany v kombinaci s angažovanou retroprojekcí, působivými obleky účastníků a temnými zákoutími elektroniky – od progresivního hluku zuřící války přes ponurou oslavu života, lomozící chladnými tanečními beaty robotických profesorů, až po mrtvolný darkambientní klid vyprahlé pustiny.

Letošní novinkou bude historicky vůbec první účast živého tělesa na Postapo party. A bod varu je hned nastaven pěkně vysoko – čestným hostem totiž nebude nikdo menší než zasloužilí zakladatelé tuzemské industriální enklávy, Paprsky inženýra Garina. Ti svou radikální tvorbou (díky inspiracím familiérně přezdívanou „Einstürzende Laibach“) prokopávají hlukové hudební chodby v domácím undergroundu už od roku 1986 a již začátkem devadesátých let se stali uznávanou veličinou žánru u nás i v zahraničí. Mohli by snad jinak předskakovat třeba praotcům industrialu Test Dept.? 

Album „Blbá Evropa“ z roku 1991 doteď patří mezi vybroušené skvosty, který již tehdy dosadil formaci až na vrchol kolesových rypadel české alternativy. Navíc každé vystoupení kapely bylo a je intenzivním uměleckým aktem, a proto uskupení koncertuje jen velmi sporadicky – o frekvenci jednou až dvakrát ročně. Jsme proto samozřejmě poctěni, že Paprsky inženýra Garina jednu ze svých letošních industriálních mší přivezou právě na pátou Postapo party.



Paprsky inženýra Garina – Elegie 

Těšit se ale můžete tradičně i na výběr těch nejzajímavějších DJů. Klasického audiovizuálního přivítání se ujmou zástupci Sanctuary DJ Crew ve svém novém pojetí – Paesant v roli VJ za podpory elektronického hudebního transformátora DJ Muchacho RoBoTa, iniciátora pravidelných večerních electrošoků Burning Chrome.

Po vystoupení Paprsků inženýra Garina spustí taneční řetězovou reakci jedna z ústředních postav „Electronic Body Revolution“ 90. let, DJ Papouch, který se po rocích hibernace opět vrátil do první linie. Veterán DJské komunity, hrdě třímající pochodeň oldschool EBM, tak hostům ukáže, zač je toho loket. Poslední zbytky energie pak z účastníků vyextrahuje DJ Jones, ostřílený hudebními masakry Night of Replicants, Nuclear Fallout party nebo Frozen Reality, který bude správnou tečkou za vysokovoltážním programem.

Soumrak civilizace bude samozřejmě i tentokráte ozařovat tradiční silný obrazový doprovod, zahrnující naivní instrukce pro přežití jaderné katastrofy, lživou propagandu z dob studené války, nehumánní experimenty sovětských vědců a chybět nebudou ani postapokalyptické vize 21. století, hřbitovy armádních strojů na Blízkém Východě či hrůzou sténající stěny opuštěných nemocnic a sanatorií.

Postapo5

A jelikož jsme si dobře vědomi možných rizik, kterými mohou nechránění jedinci ohrozit zdraví a životy ostatních, důrazně nabádáme návštěvníky, aby se dostavili v bezpečnostních oděvech, vhodných pro průchod radioaktivní pustinou – od otrhaných maskáčů a přismažených plynových masek přes nájezdnická „Mad Max“ brnění až k respirátorům, brýlím a latexovým povrchovým úpravám, smývajícím nukleární spad. Zároveň tak uvědomělí hosté notně posílí atmosféru večera (inspiraci pro postapokalyptické kostýmy hledejte například ve fotoreportu z minulého ročníku) a dostanou od nás dárek. Předem všem zodpovědným děkujeme!

Karbonizujte koksohydráty! Termujte nukleáty! Akcelerujte moderáty! Vezměte všechny své smysly na výlet do epicentra postapokalyptického světa na ojedinělou harsh electro/industrial/progressive noise party padesát metrů pod zemským povrchem. Kdo ví, jestli to letos není naposled…

Postapo Party Vol. 5 – Paprsky inženýra Garina + DJ Papouch, DJ Jones, DJ Muchacho RoBoTo & VJ Paesant
10. března 2012 (start 20:00) 
Praha, Bunkr Parukářka (Vrch sv. kříze)
Vstup: 90 Kč

postapo_5 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2012/03/were-underestimating-the-risk-of-human-extinction/253821/

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.