Další dávka podrobností k PRAGUE GOTHIC TREFFEN!

Kde se bude skotačit v pátek? Kdo k tomu zahraje? Netápejte v nejistotě, odpovědi jsou tady!


Přehoupli jsme se do prázdninového období, které nás zase o něco blíž posouvá dvanáctému Prague Gothic Treffen na konci srpna. A protože jsme nezaháleli, máme pro vás další porci novinek, které by vás mohly zajímat. 

Jak možná víte, v pátek bohužel nedostaneme k disposici klub Futurum (návštěvnosti pravidelných osmdesátkových večírků holt nemůžeme konkurovat), ale nebojte, cirkus bude! Vrátíme se opět na Žižkov, do našeho milého Fatal klubu, ve kterém rozvinou svou zástavu gotické kytary. A to doslova.

Páteční živou kapelou totiž bude německá gothrocková stálice Sweet Ermengarde, která si za dobu své existence u nás ještě nezahrála. A to je škoda, protože jejich zvuk, lačně sající z otevřených ran praotců jako Fields of The Nephilim nebo raných The Mission, si rozhodně pozornost zaslouží. I třeba kvůli loňské řadovce "Ex Oblivione", který například kolegové z Terralicta ohodnotili dost nekompromisní palbou 9/10. Prostě těžká stylovka. A to se chce přesvědčit live.



Sweet Ermengarde - Tender Russian Roulette



Tím ale výčet pátečního muzicírování nekončí - zbytečně v tichosti se totiž Prahou před pár týdny prohnala čarodějná Emese Arvai-Illes (jinak spoluopracovnice třeba Daniela Myera) se svým kolegou Krisztianem a projektem Black Nail Cabaret. Koncert v Londýně usazeného popnoirového dua naši redakci (která tvořila 2/3 obecenstva) tak odpálil, že bylo rázem jasno - tohle musí slyšet návštěvníci PGTčka živě! A tak budete mít možnost...

Stranou ale samozřejmě nezůstane ani Electro stage, tentokráte přesunutá do útulného (ale hlasitého) Incognito Baru. Tady si vás nejdřív svým dark electro/rythm'n'noise setem vychutná uhrančivá Lamia Vox, která se na PGT vůbec poprvé ve své kariéře představí jako DJane. A po ní to pořádně osolí prověřený domácí electrobijec, veterán EBM scény DJ Papouch, jehož sety roztančí  snad i mrtvého.

A ani to není všechno, brzy se vám ozveme s dalšími novinkami k PGT. Těšíme se!

 PGT

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.