The Cure znovu vydají "Wish", singl a podpoří charitu. Připojte se!

Filantrop Robert Smith a jeho parta vyšlou do světa svůj osvědčený materiál a podpoří další dobročinné aktivity. Navíc se můžete sami zapojit a udělat obal pro singl.

Robert Smith


Že The Cure mají srdce na pravém místě, jsme se mohli přesvědčit už několikrát. Vzpomeňme si například na čerstvý dvojDVD živák "Bestival Live 2011", o které jsme psali nedávno (tady), kdy veškerý výdělek z prodeje poputuje neziskové organizaci Isle of Wight Youth Trust, zabývající se poradenstvím a dalšími službami pro mladé lidi do 25 let.

Ani tam ale Robert Smith s charitou nekončí. U příležitosti dvacátého výročí vydání vynikajícího alba "Wish" totiž The Cure vydají nejen jeho deluxe reedici, ale budou se podílet i na speciálním projektu s tajuplným názvem "Secret 7".

V rámci toho The Cure a dalších šest umělců (Florence + The Machine, DJ Shadow, Ben Howard, CSS, Noah and The Whale and Bombay Bicycle Club) věnují každý jeden singl, z jehož prodeje finančně podpoří další fond, tentokráte Teenage Cancer Trust, který ve Velké Británii pomáhá teenagerům v boji s rakovinou. 

Této organizaci už pomohlo několik slavných muzikantů, namátkou jmenujme například Depeche Mode, kteří letos 17. února odehráli charitativní koncert (vůbec poprvé ve slavné Royal Albert Hall) ve prospěch této nadace (četli jste tady).

 

The Cure - Friday Im In Love (Live 2008)
 
The Cure - Friday Im In Love (Live 2008)

Ale zpět k The Cure. Singly vyjdou 21. dubna 2012 v Británii na Record Store Day a vy máte jedinečnou šanci se sami zapojit – vytvořit k němu obal, inspirovaný jednou z písní. Pětačtyřicet designů bude vybráno a vytištěno na obálku singlu, následně vystaveno v londýnské galerii Idea Generation Gallery týden před vydáním a v poslední den výstavy vydraženo a prodáno. A jak jsme už zmínili, veškerý výtěžek půjde Teenage Cancer Trust nadaci. Přihlásit se můžete zde.

Co z toho budete mít vy? Kromě hřejivého pocitu z vykonaného dobra dostanou vítězové vlastní podepsanou kopii singlu a uznání na stránkách umělců. EP se navíc nejmenuje "Secret" pro nic za nic – žádný z kupujících totiž nebude vědět ani kdo dělal obal desky, ani ke které skladbě patří, takže se dozví, co si koupili, až teprve když budou mít singl fyzicky v rukou a podívají se dovnitř. 

A jakouže to písní The Cure na charitu přispějí a kterou byste se tedy měli pokusit vizuálně ztvárnit na obal? Nesmrtelnou "Friday I´m in Love", která patří nejen k nejvýraznějším písním desky "Wish", ale i celého hudebního působení The Cure. 

Hodně štěstí! 

Zdroj: Side-Line.com (The Cure re-release 'Wish' and a 'Friday I'm in love' + 7 inch to raise funds for the Teenage Cancer Trust)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.