Report z Deathstars

deathstars smallPokud jste v sobotu nezamířili do Kralup, mohli jste si dát téhož dne dostaveníčko s bubáky v uniformách v MeetFactory – stejně jako Aleister, který z nich pro nás napsal reportáž. V rámci mezinárodní kooperace nám fotodokumentaci poskytla slovenská fanouškovská základna Švédů, která vyrazila o několik dní později do Vídně. Celá fotogalerie Dolfiho bude k vidění již brzy. Prozatím díky oběma!




 

V sobotu 18.10. do pražského klubu MeetFactory zavítali švédští Deathstars s novou deskou „The Perfect Cult“ v rámci jejich turné Claws Through Europe Tour 2014, tentokrát v doprovodu  dvou předkapel.


Prvním předvojem byla česká formace LiveEvil. Popravdě jsem byl trochu skeptický a netušil jsem, co mám čekat. LiveEvil však ukázali, že nejsou žádní místní zelenáči a že vědí, jak publikum rozpohybovat. Jediné, co bych kapele trochu vytknul, byla stylová rozpolcenost. Nejsem však fanouškem metalové hudby, a tak se nebudu pouštět do žádných větších hodnocení.

 

10516760 10202261381890992 5918894744726422569 n

 

Jako další nastoupili švédští The Dead and Living. Musím říct, že si doteď nejsem jistý, co si o této kapele mám myslet. Opět nutno uznat, že kapela vystupovala s nadšením a s velkou dávkou profesionality – což je po čtvrtém koncertě v řadě chvályhodné. Kvůli nim jsem však nepřišel a tak jsem po první písničce opět zamířil k baru odkud jsem kapelu sledoval a čekal na příchod Deathstars.

Asi deset minut po plánovaném startu světla zhasla a začala hrát znělka doprovázející příchod oficírských uniforem. Za hlasitého pokřiku fanoušků se sálem rozduněla novinka „Temple Of the Insects“ následovaná skladbou „Metal“. Musím také zmínit,  že když jsem poprvé vkročil do MeetFactory, přišlo mi to pro tento koncert jako ideální místo. Ovšem později mi bylo líto špatného nazvučení, které se projevilo velmi rychle a kazilo zážitek z povedeného koncertu. 

 

10629655 10202261387851141 3059137281284648951 n

 

Po zmíněné „Metal“ následovala k mému překvapení má oblíbená „Synthetic Generation“. Protože kapela před pražským koncertem odehrála tři předchozí večery v Německu (konkrétně Hamburg, Berlín a Lipsko), obával jsem se, že budou rychle unavení a výkon nebude stoprocentní. Ale naštěstí jsem se mýlil. Skinny točil dredy, předháněl se na vyvýšeném místě pódia s Nightmarem. Bubeník bubnoval jako o život a do toho všeho ještě Whiplasher předváděl své taneční kreace s péřovým boa a oficírskou čepicí, doprovázené divokým pochodováním do rytmu. 

Fanoušci nepřestávali zpívat, křičet a mávat rukama. Občas je musel Whip tišit, když chtěl, aby začátek písní dobře vyzněl, což bylo přes mizerné nazvučení i tak dost těžké. Možná si sám byl vědom špatného zvuku, neboť  u písně „Chertograd“ mu dokonce několikrát vypadl zvuk z mikrofonu, což mě přesvědčilo, že se frontman Deathstars ve zpěvu zlepšil a nezpívá na playback, jak jsem si ze začátku myslel.  Byla to i dobrá příležitost pro publikum, které tak předvedlo dokonalou znalost textu.

 

10734008 10202261390971219 5727410152999602727 n


Největší radost mi udělal přídavek, ve kterém zazněla má oblíbená písnička „Cyanide“ a vše uzavřel „Blitzkrieg“. Koncert tak byl zakončen velmi energicky.

Celý večer bych shrnul jako povedený. Rozhodně to nebyla škoda času ani peněz a to i přes hodně špatné nazvučení. Obě předkapely zajisté získaly nové fanoušky a Deathstars předvedli, že jsou ve skvělé formě a že mají stále co nabídnout. A pohled na české fanoušky z pódia? Prostě „Perfect Cult“!

Na konec ještě přikládám celý Playlist:

  1. Temple of the Insects
  2. Metal
  3. Synthetic Generation
  4. Ghost Reviver
  5. Death Dies Hard
  6. Explode
  7. Tongues
  8. All the devil´s Toys
  9. The greatest Fight on Earth
  10. Night Electric Night
  11. The Perfect Cult
  12. Semi – Automatic
  13. Chertograd
  14. Blood Stains Blondes


Přídavek

  1. Play God
  2. Cyanide
  3. Blitzkrieg

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Chápu to dobře tak, že tě o tom, že Whiplasher nezpívá na playback, přesvědčil až ten problém s mikrákem v Chertograd? To souvětí je trochu zašmodrchaný, tak sorry, jestli se pletu. Jinak to,jak tišil lidi,není určitě primárně z toho důvodu,aby líp vyzněl začátek písně,ale protože chce,aby lidi dělali "scream" až na jeho povel, chce je dirigovat,jako správnej generál přece :lol: Mně se líbilo,že mezi písněma moc nekecal ty svoje úchylárny,ale to bylo zřejmě kvůli časovýmu skluzu (díky za něj). On dobrej zpěvák je,jen to je poznat zejména z těch starších věcí,jelikož ty dvě nový alba jsou spíš takový říkanky - to je ostatně patrný i z toho výčtu skladeb,který tě na koncertě "oslovili" nejvíc ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.