XIII. století uzavře letošní koncertní sezónu v pražských Kbelích

xiigoldenapes_sPro všechny příznivce nejznámější české gothic formace se nabízí poslední koncertní šance v tomto roce. V pátek 18. listopadu uzavře XIII. století sérii jubilejních vystoupení v pražském klubu LD Kbely. Čestným hostem na podzimní kytarové sešlosti bude stylově třináctiletá gothic rocková pětice z Berlína.





 

Po úspěšném navrácení jihlavské legendy brněnskému publiku vám promotérský team Sanctuary.cz přiváží rockový ansámbl Petra Štěpána zpět do Prahy. Během letošního turné, provázejícího oslavy dlouhých dvaceti let této českými i zahraničními fanoušky adorované formace, projeli hudebníci XIII. století zámecké sály, polské haly a zahráli si po boku světově proslulých Australanů IKON. Stačili shrnout svoji rozsáhlou historii na dvoudiskové výběrovce „Ritual“ s podtitulem „BEST OF GOTHIC 1991 – 2011“, která se stala symbolickým třináctým albem skupiny.

Leader kapely Petr Štěpán se v tomto roce také vůbec poprvé představil v roli DJe na každoročním setkání potemnělých duší v rámci akce Prague Gothic Treffen. Na každém z letošních vystoupení „Třináctka“ jen utvrzuje publikum, jakou vitalitou se projekt chlubí i v roce 2011.

Postpunkovou hnací energii části tvorby stále úspěšně vyvažuje ponurá, melancholická atmosféra pomalejších písní, to vše ale pevně svázáno v rockových mantinelech. Kultovní hity jako „Elizabeth“, „Nosferatu is Dead“ či „Karneval“ jsou nedílnou součástí letošního turné, kořeněného čerstvým přílivem dosud nehraných novinek.

Vlkodlačí smečka Petr a Pavel Štěpán, doplněná mladou krví v podobě Miroslava Paldy Palečka za basovou kytarou a sličnou klávesačkou Kateřinou Kameníkovou, se pražskému publiku představí v moderním sále Lidového domu Kbely, 10 minut od stanice metra Prosek.



XIII. Století – Katakomby 


V páteční večer se domácímu publiku po letech vrátí také proslulá německá kytarovka Golden Apes, prosazující se na berlínské nezávislé wave/gothic scéně již od roku 1998. Nietzeho filozofií inspirovaná pětice nabízí lákavý průřez inspirací v kapelách jakými jsou The Sisters of Mercy, Bauhaus, Psychedelic Furs či Joy Division. Skupina má za sebou šest studiových nahrávek i úspěšnou spolupráci s ruským labelem Shadowplay.

V čele s charismatickým zpěvákem Peerem Lebrechtem, často označovaným za gotického Nicka Cavea, vystoupili v minulosti na věhlasných festivalech černooděnců jako Wave Gotik Treffen, Nocturnal Culture Night, mühlheimském Castle Rocku i finském Lumous Gothic Festivalu. Na českém vystoupení představí poprvé svou aktuální desku „Denying The Towers Our Words Are Falling From...“.



 Golden Apes - Ferryman (živě)


Máte tedy poslední možnost letos ještě jednou podlehnout temnému svitu hvězdy tuzemského gotického rocku, navíc posíleného konjunkcí se zahraniční žánrovou stálicí. Ponořte se s námi do tajuplného, živoucícho gotického hudebního oparu naposledy v tomto roce!

XIII.Století (20 Years of Gothic Life) + Golden Apes (DE)
18. listopadu 2011
Praha, LD Kbely (Toužimská 244)
Vstup: 220,- předprodej na Ticketstram a Sanctuary.cz /290,- Kč na místě

XIII a Golden APes

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jede někdo z Českých Budějovic případně z Prahy? :roll:
Já ano, kdyžtak napiš na icq 193850494 :-)ú

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.