Hudební spolupráce Davida Lynche a Karen O je venku

Pro všechny, kteří se nebrání debutovému vstupu režisérského mága Davida Lynche do hudební branže a sledují aktuální trendy v indierockovém ranku máme dobrou zprávu - píseň "Pinky's Dream" je konečně k mání. Postrockovými kytarami potěší zejména příznivce starších hudebních experimentů oslavovaného filmotvůrce. 

 

Zdá se, že o Karen O je mezi temněji laděnými umělci zájem. Není to tak dlouho, co tato electroclashová divožena propůjčila svůj hlas Reznorově covervezi Zeppelinovské klasiky "Immigrant Song" pro film "The Girl With The Dragon Tattoo" (četli jste tady) a už si ji vzalo na paškál další veliké jméno.
Tím je režisér mnoha mysteriózních vizionářských počinů jako Blue Velvet, Mulholland Drive či nepřekonatelné série Twin Peaks David Lynch, který Karen O přizval na svůj hudební debut "Crazy Clown Time", jenž vyjde 7. listopadu na labelu Sunday Best. Frontwoman Yeah Yeah Yeahs se objeví hned v úvodní skladbě "Pinky's Dream", kterou následuje dalších třináct tracků. Mezi nimi nechybí ani skladby "Good Day Today" a "I Know" (to víte), ke kterým v soutěži dělali své klipy amatérští filmaři z celého světa, včetně zástupců naší scény (viděli jste tady).
David svůj zvuk nazývá "moderní blues" a k desce dodává: "Láska k experimentování se zvukem a hudbou je to, co dává tomuto projektu směr. Všechny skladby na desce začaly jako jam, který nakonec našel formu a objevila se slova."

kareno

Jak jsme vás nedávno informovali, Lynch si Karen O přizval na svůj hudební debut "Crazy Clown Time", jenž vyjde již 7. listopadu na labelu Sunday Best. Leaderka indierockových Yeah Yeah Yeahs zahájí čtrnáctistopé album právě prostřednictvím tohoto tracku. 

Na své si díky němu mohou ale přijít například i milovníci britské gothrockové vlny - jak uvádí jeden z komentátorů na youtubové, poslechově méně kvalitní verzi - "tahle píseň mi silně připomíná Siouxie and the Banshees"...Posuden necháme na vás.

 

 

Pro poslech pokračujte TUDY.

 

 

 

 

Zdroj: http://www.pitchforkmedia.com/news/44447-listen-david-lynch-and-karen-o-collab/

 

 


 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.