Znovu vychází deska Davida Lynche inspirovaná Polskem

Vyprodané limitované CDčko se vrací ve formě vinylu. A k tomu se můžete podívat, jak tenhle materiál fungoval živě.

Na počátku bylo setkání ikonického filmaře Davida Lynche s polským skladatelem a pianistou Markem Zebrowskim na Camerimage Film Festivalu v Lodži. Z něj se přirozeně vyklubala spolupráce na natáčení několika scén Davidova snímku "Inland Empire" v Polsku, kde Marek působil jako překladatel. Při tom pánové odhalili společnou lásku k hudebním experimentům a improvizacím. Lynch pak pozval pianistu do svého studia v Los Angeles, aby si zkusili něco dohromady. Z původních pokusů, inspirovaných mentálním napojením na Polsko, vzniklo roku 2008 CD "Polish Night Music", které vyšlo ve striktně limitované edici.

A právě to opět vychází v těchto dnech u Sacred Bones Records jako luxusní dvojvinyl. Atmosféru opuštěných vlakových stanic, polských továren za noci i tichých motelů, kde se setkávají osamělí cestovatelé, tedy budete mít možnost nasávat i z analogových drážek svých gramofonů. 

A než vám deska dorazí, můžete se si ukrátit čas záznamem živáku z pařížské vernisáže Lynchovy výstavy "The Air is on Fire" roku 2007, kterou David s Markem zahájili živým představením kousků z "Polish Night Music".

David Lynch & Marek Zebrowski – Polish Night Music (Live in Paris, 2007)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.