Sobotní party v duchu netopýří pomoci

netopyr_mladatkoSobotní čarodějná noc se ponese nejen v duchu druhého pokračování nové party ve městě - Saturday Night Freezeru - ale premiérově také v kontextu pomoci našim okřídleným, krvesavým mazlíčkům. Konečně se nám totiž zadařilo navázat spolupráci se záchrannou netopýří stanicí Nyctalus, jejíž činnost můžete podpořit i vy! Netopýří charita a rozjetá party na vás bude čekat 30. dubna v klubu Základna.'

 

 

 

Každá druhá horrorpunková kapela si je bere do úst, některé je dokonce mají jako součást svého jména, nosíme je na baťůžcích, máme je na krabičkách na svačiny, máme je na sponkách, tričkách, kalhotách, plyšové máme v postelích, vytetované, namalované, vyšité. Koho? No netopýry. Jmenuje se po nich celá hudební odnož, nejslavnější gothický klub-každý z nás je má rád, jsou prostě sladcí, mají srandovní nosy, jsou ušatí, chlupatí, strašidelní, ale taky křehcí. Nastěhovali se do měst, a i když je možná nevidíme často, jsou tu a není jich málo. Bydlí na půdách a v panelácích a umírají, když se někdo rozhodne zateplit dům, aniž by udělat prohlídku jejich přítomnosti, když vypadnou z kolonie, potrhá je kočka nebo narazí na hlupáka.

O stanici Nyctalus jsme se dozvěděli od známé, která v ní pracuje. Většinou se pohybuje Prahou se záchrannou krabičkou. Ale jako každá záchranná stanice, která pomáhá zvířatům, i Nyctalus se musí potýkat s financemi. Veterinární péče ani krmení není zadarmo, nemocným netopýrům je potřeba vybudovat přístřešek a těm, kteří už se do přírody nikdy nevrátí, musí být poskytována stálá péče.

Na stránkách www.nyctalus.cz je několik smutných příběhů netopýrů, kterým ublížil člověk. Adélka skončila s trvalým poškozením křídla - někdo jí za účelem provozování černé magie vyřízl čtverec blány. Zní to hrozně, hloupě a krutě. Naštěstí netopýr přežil a má kde bydlet a co jíst a stal se z něj nyctalí mazel.

Když se zamyslíem, co všechno pro nás netopýři udělali a jak krásně si jejich samolepkami dekorujeme domácí příslušenství, je na čase, abychom udělali i my něco pro ně - a stejně tak můžete i vy, aby se dál proháněli nočním nebem (krvavý úplněk v pozadí, vlčí vytí a silueta karpatského hradu).

Už jste byli na naší Saturday night freezer párty v klubu Základna na Žižkově? Párty se vstupem zadarmo? Bylo to podezřelé, že? Ale nebojte, vstup je pořád zadarmo, jen se na zábradlí objeví zavěšená pokladnička a když vám po pivě zůstane nějaká koruna, hoďte ji prosím dovnitř. Všechny peníze, které vybereme poputují přímo stanici. Ústřižek složenky a info o částce, kterou vybereme zveřejníme vždycky jednou měsíčně (v blogu Leather-rat.cz, na facebooku freezeru a na sanctuary.cz). Tento měsíc přijede netopýry podpořit i australský DJ Michael Boxer a samozřejmě uslyšíte i výkvět DJs sanctuary.cz a Leather-rat.cz

Rozhodně doražte, nakrmíme netopýry k prasknutí!

Saturday Night Freezer vol.2
30. dubna 2011 (start 19:00, klub otevřen od 16:00)
Praha, Klub Základna (Lipanská 3)
Vstup zdarma

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To je peknee, super napad...
Vážně perfektní nápad! :-) <br />Jakožto dítko vesnice, kde se téměř nezatepluje, jsem až dosud neměla vůbec tušení, jaké problémy to může způsobit netopýrům ve městech. U nás jich je k vidění poměrně dost - zvlášt za teplých letních nocí vytvářejí úžasnou atmosféru při nočních vycházkách i při poslechu muziky v terénu. :-)
Dobra party to byla :)
No to teda.....! Příště by to ale chtělo víc EBM!!! :-*
Ale shush, EBM je v Praze az az, na kytarovky se obcas trochu zapomina.. :) U me spokojenost maximalni!
Nevíte, jestli jsou někde fotky ze soboty??
Zadny shush, chceme vic elektro a novych veci. Jinak party super, moc fandim a tesim se na dalsi.
Elektro parties tady mas ale kazdej mesic nejmin dve, hele, a to nepocitam Hell.. :)
Bibi: Nám na party opět fotil JiSe, takze v brzke dobe se objevi u nas v galerii;)<br /><br />Ondrej: Novy veci jsme sazeli i z kytar:) Priklanim se k nazoru, ze electro akci ma Praha dostatek, ale s kytarama nikdo pravidelne nevyrukuje 8) Jsem pro ten dosavadni mix, aby si na sve prisli vsichni hosté...ale priste udelame nejaky domakanejsi system na wishlist, at tam od zacatku visi list kapel na prani a daji se rozdelit stylove mezi nalezite DJs.
Paesant: Za nove veci chvalim. Ja jsem rozhodne taky pro mix, at se dostane na kazdeho (chtel jsem podporit Darju, aby party priste nebyla nahodou jen punkrock 8) ).
Punkrocku bylo poskrovnu, dve tri pecky na pripomenuti korenu sceny:D Priste zašejkujeme se sety a zkusime to zas trosku jinak - prozatim to (neoficialne) vypada na 28. kvetna ;-)
hele jako wishlist ke konci fungoval, červená propiska a papírky lítaly jedna dáseň, škoda, že všecko nebylo. Ale to asi nikdy , holt nikdo nevlastní až takový kvanta muziky:-)<br /><br />A jestli chcete puňk, tak stačí říct, máme pořád nějaký ADS a HNS :-D Čistě pietně k hospodě. A rock můžu donýst ze své kaktusové skalky :-/
Milovnikum netopyru doporucuji prijet do Valencie, jsou tu na kazdem kanale, protoze jednoho ma mesto ve znaku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Escudo_de_Valencia_2.svg
Hergot, pojdme vzburcovat radnici Prahy at si jednoho takovyho taky vlepi do erbu, tohle je bomba :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.